terug

2020-10-06

Een aan Ferrero verbonden vennootschap kondigt de overname aan van de koekjesactiviteiten van het merk Fox’s

Een aan Ferrero verbonden vennootschap kondigt de overname aan van de  koekjesactiviteiten van het merk Fox’s

Breda,  6 oktober, 2020

Een aan Ferrero verbonden vennootschap heeft vandaag de definitieve overeenkomst getekend waarmee het de koekjesactiviteiten onder de merknaam Fox’s, evenals het huismerk zal overnemen van Northern Food Grocery Group Limited (NFGG). Hieronder vallen diverse belangrijke klanten met langdurige relaties.  

Het verkochte bedrijf genereerde de afgelopen 12 maanden een omzet van ongeveer £ 157 miljoen.

NFGG, gevestigd in het VK, is de maker van de luxe koekjesmerken Fox's en Rocky naast andere zeer geliefde, prestigieuze merken. Met een geschiedenis op de Britse koekjesmarkt die teruggaat tot 1853 heeft het bedrijf een sterke historische waarde, een grote naamsbekendheid bij consumenten, en een leidende positie in elk segment van de koekjescategorie.

Als onderdeel van de transactie zal de aan Ferrero verbonden vennootschap twee productiefaciliteiten in Kirkham en Batley overnemen.

Door deze overname verwacht de aan Ferrero verbonden vennootschap zijn relevantie in de categorie van luxe koekjes te vergroten, naast de eerdere overnames van Biscuits Delacre en Kelsen Group.

De transactie is onderhevig aan de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden en goedkeuringen van regelgevende instanties en zal naar verwachting in de komende maanden worden afgerond.

Fieldfisher en Houlihan Lokey traden op als juridische en financiële adviseurs voor de aan Ferrero verbonden vennootschap.

Over de aan Ferrero verbonden vennootschap
CTH is een Belgische Holding die verbonden is aan de Ferrero Groep.

Over Northern Food Grocery Group Limited (NFGG)
NFGG is een dochteronderneming van Boparan Holdings Limited, gevestigd in het VK.

PERSCONTACT