terug

2021-02-11

De Ferrero Groep heeft de geconsolideerde jaarrekening, met een omzet van 12,3 miljard euro

De Ferrero Groep heeft de geconsolideerde jaarrekening, met een omzet van 12,3 miljard euro

Ferrero International S.A., moederbedrijf van de Ferrero Groep, heeft de geconsolideerde jaarrekening voor het boekjaar dat eindigde op 31 augustus 2020 goedgekeurd.

De Ferrero Groep, met dhr. Giovanni Ferrero als uitvoerend voorzitter en dhr. Lapo Civiletti als directeur, sloot het financiële jaar af met een geconsolideerde omzet van 12,3 miljard euro. Dit is een toename van 7,8% ten opzichte van het vorige boekjaar, waarin de omzet 11,4 miljard euro was.

Op de datum van goedkeuring telde Ferrero International S.A. wereldwijd 105 bedrijven en 31 fabrieken, waarvan producten rechtstreeks of via distributeurs in meer dan 170 landen verkocht worden. Het personeelsbestand van de Groep omvatte in 2019/2020 gemiddeld 34.121 werknemers, tegenover 33.003 werknemers in 2018/2019. Het aantal werknemers per 31 augustus 2020 bedroeg 37.122, vergeleken met 36.372 per 31 augustus 2019.

Ondanks de onzekerheden die Covid-19 veroorzaakt, heeft de Ferrero Groep zich met succes aangepast aan de uitdagingen die pandemie met zich meebrengt. De Ferrero Groep gaf voorrang aan de gezondheid en veiligheid van consumenten en werknemers. Daarnaast toonde de Groep zich wendbaar en veerkrachtig in het garanderen van operationele continuïteit en levering van producten aan haar consumenten.

De Ferrero Groep realiseerde groei van de netto omzet van afgewerkte producten. De belangrijkste hoogtepunten hiervan zijn:

• Groei in de Verenigde Staten en andere westerse markten, waaronder Duitsland, Frankrijk en Italië;
• De groei van iconische merken zoals Nutella®, Kinder Bueno® en gekoelde producten;
• De lancering van nieuwe producten, inclusief Nutella Biscuits® in Italië;
• Volledige integratie van geconsolideerde rekeningen van producten zoals Keebler®, na de overname ervan van de Kellogg Company aan het einde van het boekjaar 2018/2019.

De organische groei (exclusief het effect van de bedrijfsfusies van vorig jaar) steeg met 1.5% aan actuele wisselkoersen.

Bovendien bleef de Ferrero Groep bepaalde initiatieven versnellen: meer investeringen in haar iconische merken; versterking van de interne onderzoek & ontwikkeling activiteiten; en voor het zoveelste opeenvolgende jaar investeringen in de verbetering en uitbreiding van haar fabrieken, installaties en uitrusting. In het kader van de strategie voor continue technologische ontwikkeling breidde de Groep haar productiecapaciteit uit, met totale kapitaalinvesteringen van 619 miljoen euro. De belangrijkste investeringen zijn materiële vaste activa (534 miljoen euro) voor haar fabrieken in Italië, Duitsland, de Verenigde Staten en Polen.

Met deze investeringen wil de Groep de kwaliteit, versheid, voedselveiligheid, concurrentiekracht en, zeer belangrijk voor Ferrero, de milieu-impact van haar producten voortdurend verbeteren.

PERSCONTACT