terug

2021-04-28

FERRERO WERKT SAMEN MET FAI FARMS OM VERDER VORM TE GEVEN AAN DE DUURZAAMHEIDSSTRATEGIE VOOR ZUIVEL

FERRERO WERKT SAMEN MET FAI FARMS OM VERDER VORM TE GEVEN AAN DE DUURZAAMHEIDSSTRATEGIE VOOR ZUIVEL

Bij Ferrero kopen we onze melk rechtstreeks in bij zuivelpartners die zijn geselecteerd volgens strikte kwaliteitsnormen. Daarnaast streven we naar de volledige traceerbaarheid van onze melk, wereldwijd. We werken samen met onze leveranciers om voortdurende verbetering te stimuleren en we moedigen hen aan om de best practices in de melkproductie toe te passen.

Het opstellen van een uitgebreid programma dat zich richt op dierenwelzijn en duurzaamheid in de zuiveltoeleveringsketen, is een van de meest uitdagende doelstellingen van Ferrero.

Een groot aantal duurzaamheidskwesties in de zuivelketen moet worden aangepakt, zoals het waarborgen van hoge normen voor dierenwelzijn, het verminderen van koolstofemissies en het beheersen van de effecten van melkveehouderij op water en biodiversiteit. Om deze complexe opgave te realiseren, zal er focus worden aangebracht in het programma. Het programma van Ferrero is vormgeven aan de hand van de nieuwste wetenschappelijke inzichten en bewijzen. Daarom werkt Ferrero samen met FAI Farms, een advies- en onderzoeksorganisatie die zich toelegt op het stimuleren van vooruitgang op het gebied van voedselduurzaamheid.

Øistein Thorsen, CEO van FAI Farms zegt: “We zijn trots om samen te werken met Ferrero, een bedrijf dat serieus bezig is met het stimuleren van positieve verandering in de toeleveringsketen met behulp van een actiegerichte duurzaamheidsstrategie en gebaseerd op de meest recente wetenschappelijke onderzoeken."

Elk jaar voorziet FAI Farms Ferrero van de nieuwste inzichten vanuit wetenschappelijke onderzoek: een uitgebreid overzicht van de honderden wetenschappelijke artikelen die onlangs zijn gepubliceerd op het gebied van zuivelduurzaamheid en een rapport dat is onderverdeeld in de gebieden Ethiek, Milieu en Economie.

Stefano Severi, Ferrero Responsible Sourcing-team, zegt: “We waarderen het vermogen van FAI om het laatste wetenschappelijke onderzoek en de best practices te vertalen naar op maat gemaakte en praktische strategieën die voor ons bedrijf kunnen werken. Hun inzichten helpen ons om onze duurzaamheidsstrategie voor zuivelproducten en onze focus op de juiste gebieden te verbeteren." 

Bij Ferrero, hebben we het “Ferrero Farming Values”- programma voor melk verder ontwikkeld, waaruit het “Vision Dairy”-programma is voortgekomen. Momenteel zit dit programma in de pilot fase, waarin gekeken wordt hoe duurzaamheid en continue verbetering op drie verschillende gebieden gerealiseerd kan worden: welzijn van de koe, boerderijprestatie en milieubeheer. We beginnen te werken met een groep melkleveranciers ter plaatse om de huidige duurzaamheidsprestaties en -behoeften te beoordelen.

Voortbouwend op de gegevens uit deze pilot en de nieuwste inzichten van FAI Farms, zullen we onze roadmap voor duurzaamheid van zuivelproducten afronden.

PERSCONTACT