terug

2017-11-17

Op VN-klimaattop belooft Ferrero eind aan ontbossing in cacaoproductie

Op VN-klimaattop belooft Ferrero eind aan ontbossing in cacaoproductie

Ferrero ondertekent actieplan om de ontbossing te stoppen en bosgebieden te herstellen in de cacaoproducerende landen Ivoorkust en Ghana.

Op 16 november 2017 engageerde de Ferrero Groep zich op de VN-Klimaattop (COP23) in Bonn zich net als andere chocolade- en cacaobedrijven tot de naleving van het actieplan met als doel het verbeteren van de bescherming en het herstel van de bossen, een duurzame cacaoproductie en het levensonderhoud van de boeren.

Als onderdeel van dit actieplan zal de chocolade- en cacaobranche verifieerbare monitoringsystemen instellen in Ivoorkust en Ghana voor traceerbaarheid van de boerderij tot het eerste aankooppunt van hun eigen cacao-inkopen. De sector gaat ook samenwerken met de overheden van Ivoorkust en Ghana om een effectief nationaal kader voor traceerbaarheid te garanderen voor alle handelaren in de toeleveringsketen.

“Ferrero zet zich in voor het werken aan de uitdagingen om ontbossing in de cacaosector te stoppen en het implementeren van belangrijke principes en strategieën die de basis vormen voor een sociale en duurzame cacaoproductie met respect voor het milieu,” aldus Aldo Uva, Open Innovation and Chief Operation Officer Strategic Business Units van de Ferrero Groep.
Dit recente engagement is een belangrijke mijlpaal voor Ferrero en een bewijs van zijn toewijding aan een duurzame en verantwoordelijke toeleveringsketen voor cacao. Deze stap is een vervolg op de ondertekening van de New York verklaring over bossen van de Verenigde Naties, waar Ferrero zich in 2014 toe heeft verbonden, en van het Cocoa and Forests Initiative in maart 2017.

Tegelijkertijd blijft Ferrero toegewijd aan zijn voortdurende werk aan het in kaart brengen van 100% van zijn toeleveringsketen voor cacao tot boerderijniveau, evenals zijn partnerships om samen met partners als Save the Children en de Fairtrade & Cooperative Union ECOOKIM het levensonderhoud van boeren en hun gemeenschappen te verbeteren.

Als onderdeel van zijn strategie voor maatschappelijk verantwoord ondernemen blijft Ferrero betrokken bij certificeringsprogramma's, institutioneel engagement en projecten en partnerships, met als doel het veiligstellen van de toekomst van de cacaosector en het ondersteunen en verbeteren van de duurzaamheid van de cacaoteelt.

PERSCONTACT