Ferrero – ‘Fondazione Ferrero’

EEN UNIEK MENSELIJK INITIATIEF

 
Om de relatie met haar medewerkers blijvend te bekrachtigen en uit dankbaarheid voor hun inzet, heeft de Ferrero Group een uniek concept ontwikkeld: een culturele stichting. De stichting wordt sinds de oprichting in 1983 voorgezeten door Maria Franca Ferrero, de echtgenote van Michele Ferrero, en draagt de naam Fondazione Piera, Pietro e Giovanni Ferrero.

Het motto van de
stichting staat symbool voor de erkenning en de solidariteit van onze onderneming: “Lavorare, Creare, Donare” (werken, creëren, geven).

Het werk van de stichting heeft drie kernpunten:
  • De jeugd: in samenwerking met Italiaanse en buitenlandse universiteiten kent de stichting studie- en onderzoeksbeurzen toe en financiert zij organisaties of personen om bij te dragen tot een betere levenskwaliteit van de mens in het algemeen en van de kinderen in het bijzonder.
  • Sociaal: de stichting onderhoudt contacten met gepensioneerde werknemers en verleent hen gezondheidsbijstand. Ze verzorgt tevens educatieve en creatieve activiteiten en biedt hen de mogelijkheid om zich te investeren in liefdadigheidswerk ten behoeve van kansarme bevolkingsgroepen.
  • Cultureel: de stichting organiseert congressen, lezingen, tentoonstellingen, concerten en seminaries in diverse kennisdomeinen, gaande van kunst tot wetenschap.

Maak kennis met de Stichting op de website:
www.fondazioneferrero.it
Ferrero – ‘Fondazione Ferrero’