terug

2017-03-30

De Ferrero Groep kondigt nieuwe bestuursstructuur aan om mondiale positie te versterken

De Ferrero Groep kondigt nieuwe bestuursstructuur aan om mondiale positie te versterken

De Ferrero Groep heeft besloten tot het instellen van een nieuwe bestuursstructuur om zijn concurrentiepositie in de markt voor chocolade en zoete verpakte etenswaren wereldwijd te versterken en het groeimomentum te versnellen.

De ondernemer en CEO van de Ferrero Groep, dhr. Giovanni Ferrero, neemt vanaf 1 september 2017 de rol van Executive Chairman op zich. In deze hoedanigheid stuurt hij de Groep aan door zich te richten op langetermijnstrategieën, nieuwe zakelijke richtingen en baanbrekende innovatie, en ziet er daarbij op toe dat de continuïteit van de cultuur en de waarden van het bedrijf gewaarborgd blijven.

Dhr. Giovanni Ferrero gaat nieuwe wegen definiëren en bewandelen om de groei en globalisatie van de Groep te verbeteren. Daarnaast begeleidt hij de strategische functies en raden van bestuur/commissies van de Groep.

Om ervoor te kunnen zorgen dat de zakelijke doelen van de Groep worden behaald, heeft dhr. Giovanni Ferrero besloten een manager aan te wijzen in de rol van Chief Executive Officer. De CEO stuurt alle activiteiten aan die zijn gericht op het behalen van de resultaten op de korte en middellange termijn. Dhr. Lapo Civiletti, een zeer gewaardeerde interne leider, met een indrukwekkende staat van dienst met uitmuntende prestaties, neemt vanaf 1 september 2017 de rol van CEO op zich.

“Ik heb er zeer veel vertrouwen in dat dhr. Lapo Civiletti de continuïteit zal waarborgen bij het behalen van zakelijke doelen en de Groep daadwerkelijk kan ondersteunen bij zijn groeidoelstellingen,” aldus dhr. Ferrero. “Hij is gekozen vanwege zijn zakelijk inzicht, visie en missiegedreven oriëntatie, terwijl hij daadwerkelijk de cultuur en kernwaarden van Ferrero stimuleert”.

“Dit is een belangrijke tijd voor de Groep, en we staan klaar om te kapitaliseren op de nieuwe kansen die er voor ons bedrijf liggen,” aldus dhr. Civiletti. “Ik zet mij volledig in voor het navolgen van de strategische richting van dhr. Ferrero, zij aan zij met hem, met een uiterst getalenteerd leiderschapsteam en in samenwerking met al mijn Ferrero-collega's over de hele wereld.”


De Groep zet zich in voor het investeren in zijn mensen, het verbeteren van het talent, de leiderschapsvaardigheden en de persoonlijke kwaliteiten van zijn managers. De nieuwe bestuursstructuur stelt Ferrero bovendien in staat om zijn zakelijke activiteiten in de toekomst verder te ontwikkelen en zijn positie in mondiale markten te versterken.

Als gevolg van deze verbeterde nieuwe bestuursstructuur hebben de volgende benoemingen plaatsgevonden op leiderschapsteamniveau:

• Rechtstreeks rapporterend aan de Executive Chairman:


dhr. Lapo Civiletti als CEO, ambassadeur Francesco Paolo Fulci als Head of the Institutional Affairs, dhr. Briano Olivares als Head of Strategic R&D, dhr. Aldo Uva als Head of the Open Innovation en dhr. Marco Borghesi als Chief Strategy Officer.

Bovendien geeft de Executive Chairman richtlijnen aan de raden van bestuur/commissies van de Groep: Groep Leadership Team, Audit, Advisory, Product, Appointment and Remuneration Committee, Business Innovation, Operations.

• Rechtstreeks rapporterend aan de CEO:

dhr. Giuseppe Addezio als Chief Human Resources en Organization Officer, dhr. Patrick Baubry als Sales Business Development, dhr. Marco Capurso als Chief Business Officer Area Emerging (China, India, MEA, Azië Pacific), dhr. Lapo Civiletti als Chief Business Officer Area Europe, dhr. Giuseppe D’Angelo als Chief Business Officer Area International (VK, Noord-, Centraal en Zuid-Amerika, CIS en An-landen), dhr. Jorge de Moragas als Chief Financial Officer, dhr. Michele Ferro als Chief Industrial en Supply Officer, dhr. Fabrizio Minneci als Chief Legal Officer, dhr. Briano Olivares als Chief Global Brand Officer, dhr. Aldo Uva als Chief Operating Officer Strategic Business Units.

“Ik weet zeker dat de nieuwe bestuursstructuur de groei van ons bedrijf zal stimuleren terwijl we tegelijkertijd trouw blijven aan onze wortels. Dit is de essentiële stap voor het combineren van “het beste van onze werelden”: ons onderscheidende ondernemerschap, onze uitmuntendheid op managementgebied en de kwaliteit van al onze mensen, de perfecte mix voor succes,”
besloot dhr. Ferrero.

***

Ferrero
werd in 1946 opgericht in het kleine Piëmontese stadje Alba, in het noordwesten van Italië. Tegenwoordig behoort Ferrero met een geconsolideerde omzet van meer dan 10 miljard euro tot de marktleiders in de zoetwarenindustrie en is het de derde grootste snoep- en chocoladegroep ter wereld.

De Ferrero Groep is aanwezig in 53 landen met meer dan 41.000 mensen; de Groep bezit 22 productiefabrieken verspreid over de hele wereld, waarvan 3 fabrieken onderdeel zijn van het Michele Ferrero Entrepreneurial Project in Afrika en Azië. Daarnaast heeft de Groep begin 2015 de Ferrero Hazelnut Company (HCo) opgezet, die 6 landbouwbedrijven en 8 fabrieken omvat. Ferrero-producten zoals Nutella, Ferrero Rocher, Raffaello, Tic Tac en de Kinder-lijn zijn aanwezig en worden verkocht in meer dan 170 landen; ze zijn deel gaan uitmaken van het collectieve geheugen en zijn ze niet meer weg te denken binnen vele landen waar ze generatie na generatie in de smaak blijven vallen en als culturele iconen worden beschouwd.

Bovendien zit maatschappelijke verantwoordelijkheid in het DNA van Ferrero verweven. Versheid en hoge kwaliteit, zorgvuldige selectie van de beste grondstoffen, duurzame landbouwmethoden en een continu proces van onderzoek en innovatie zijn enkele van de essentiële elementen die mede aan de basis liggen van Ferrero’s succes. Daarnaast blijft Ferrero investeren in lokale gemeenschappen via de Ferrero Foundation, het Michele Ferrero Entrepreneurial Project en het Kinder+Sport programma.

Ga voor meer informatie naar: www.ferrero.com en www.ferrerocsr.com

PERSCONTACT

Contact

076-5482697

pers.nl@ferrero.com