terug

2022-06-17

Ferrero-fabriek in Aarlen gaat weer produceren

Ferrero-fabriek in Aarlen gaat weer produceren

Groen licht van het Belgische voedselagentschap (FAVV) voor het heropenen van de productielijnen van de Ferrero-fabriek in Aarlen.


Luxemburg
17 juni 2022

Vanaf vandaag mag de Ferrero-fabriek in Aarlen zijn productie weer voorwaardelijk opstarten. Deze heropening volgt op een grondige schoonmaak en intensieve voedselveiligheidscontroles in nauwe samenwerking met het FAVV, het Belgisch voedselagentschap. Vanaf vandaag gaat de fabriek weer langzaam opstarten, zodat in enkele weken alle productielijnen weer draaien.

De fabriek in Aarlen was vanaf begin april gesloten, nadat er een salmonellabesmetting werd vastgesteld. Intussen heeft Ferrero concrete maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat een dergelijke situatie niet meer gebeurt.

Meer dan 1000 werknemers van Ferrero en onafhankelijke experten werkten intussen onophoudelijk in de fabriek. Zo werden er meer dan 1800 kwaliteitscontroles uitgevoerd, 10.000 onderdelen ontmanteld en gereinigd, en aanzienlijke investeringen gedaan. Er werden meerdere machines en apparaten vervangen en 300 meter nieuwe leidingen geplaatst. Tevens werden alle procedés van productveiligheid, zelfcontrole en HACCP-controles aangepast.

Dit alles gebeurde in volledige transparantie en in nauwe samenwerking met het FAVV, die inmiddels bevestigden dat er aan alle voedselveiligheidsnormen wordt voldaan.
Door deze afgelopen periode hebben we niet alleen onze aanpak van dit soort incidenten grondig herzien, maar - belangrijker nog – werken we nauwer samen met voedselagentschappen.

Graag willen we onze medewerkers bedanken voor hun onophoudelijke inzet gedurende dit proces.

“We zijn heel blij dat we groen licht hebben gekregen van het Belgisch voedselagentschap en willen het FAVV bedanken voor hun onschatbare begeleiding en ondersteuning”, zegt Lapo Civiletti, CEO van de Ferrero Groep. “Het spijt ons oprecht voor wat er is gebeurd en willen onze excuses aanbieden aan iedereen die werd getroffen. In onze 75-jarige geschiedenis hebben we zo’n situatie nog nooit meegemaakt. We hebben de afgelopen periode veel geleerd en doen er alles aan om ervoor te zorgen dat dit niet opnieuw gebeurt.”

PERSCONTACT