terug

2018-03-21

FERRERO'S PALMOLIE: TRANSPARANTIE TOT IN DE FABRIEKEN

FERRERO'S PALMOLIE: TRANSPARANTIE TOT IN DE FABRIEKEN

Ferrero zet zich volledig en voortdurend in om de gehele toeleveringsketen voor palmolie ontbossingsvrij en zonder uitbuiting te krijgen. Dat doet Ferrero onder andere door actief samen te werken met toeleveranciers, NGO’s en belangrijke stakeholders.
Ferrero is het met Greenpeace eens dat transparante toeleveringsketens een essentieel onderdeel is van een duurzame inkoop en het nemen van je verantwoordelijkheid.

In eerste instantie had Ferrero met Greenpeace afgesproken om uiterlijk 15 mei 2018 de volledige lijst met palmolieverwerkers, waarvan Ferrero palmolie afneemt, op de eigen bedrijfswebsite te publiceren om ook voldoende tijd te hebben om deze openbaarmaking met de leveranciers af te stemmen.

Ferrero erkent dat Greenpeace met het rapport “Moment of Truth” een belangrijk momentum voor de gehele sector heeft gegenereerd. Daarom wil Ferrero ook haar absolute toewijding benadrukken voor transparantie.
Daarom is Ferrero vandaag ook zeer verheugd dat het ruim voor de afgesproken deadline van 15 mei al in staat is de volledige lijst met alle palmolieverwerkers, waar Ferrero haar palmolie van betrekt, te publiceren op haar website, onder andere dankzij deze toeleveranciers.

Bovendien zal Ferrero, zoals al eerder in nieuwsberichten werd gemeld, deze lijst van palmoliebedrijven elke zes maanden actualiseren, inclusief updates over de voortgang op verduurzaming.
"Om de industrie daadwerkelijk te veranderen is transparantie een eerste belangrijke stap. Wij geloven erin dat een holistische aanpak met acties ter plekke noodzakelijk is om een blijvende, lange-termijn positieve impact op de palmoliesector te bewerkstelligen. En wij zetten ons hier volledig voor in”, bevestigde Aldo Uva, Chief Operating Officier, Ferrero Group.

PERSCONTACT