Juni 2017
22.06.2017


Ferrero ontvangt award voor zijn uitzonderlijke inzet voor grotere duurzaamheid in de palmoliesector

Ferrero ontvangt award voor zijn uitzonderlijke inzet voor grotere duurzaamheid in de palmoliesector
Op 22 juni ontving Ferrero de ESMT Responsible Leadership Award. Vertegenwoordigers van Ferrero Duitsland namen in Berlijn de award in ontvangst. De award werd overhandigd tijdens een feestelijke ceremonie door Dr. Dieter Zetsche, voorzitter van de Raad van Toezicht van de European School of Management and Technology (ESMT) en voorzitter van de Raad van Bestuur van Daimler AG.

De ESMT Responsible Leadership Award erkent uitzonderlijk leiderschapsgedrag met betrekking tot verantwoord zakendoen. Dit jaar werd Ferrero geëerd voor zijn uitzonderlijke inzet voor grotere duurzaamheid in de palmoliesector.

Marco Vollmar, lid van de bestuursraad van WNF Duitsland, benadrukte in zijn lofrede: “een handjevol bedrijven levert het bewijs dat goede praktijken mogelijk zijn in de palmolieteelt. Ferrero is duidelijk een van hen. Ferrero is in staat de oorsprong van bijna 100 procent van de gebruikte palmolie rechtstreeks te traceren naar de plantage. Als lid van de Palm Oil Innovation Group houdt het bedrijf zich bijvoorbeeld aan strengere teeltstandaarden dan de Round Table on Sustainable Palm Oil”.

Ferrero was zeer verheugd over de award. Tijdens de ceremonie benadrukten vertegenwoordigers van Ferrero dat verantwoordelijk en sociaal handelen een lange traditie heeft bij Ferrero. “Al op een vroeg moment heeft Ferrero besloten tot een sterk engagement voor duurzame palmolie en heeft het ambitieuze doelen gesteld”, meldden zij. “Op deze wijze is het bedrijf een voorvechter van duurzaamheid in de teelt en productie en in het verbeteren van de omstandigheden in de producerende landen”. De erkenning van Ferrero’s engagement is een bevestiging van de ingeslagen weg en moedigt het bedrijf aan om het gebruik van duurzame palmolie verder uit te dragen.

Eerdere winnaars van de the ESMT Responsible Leadership Award waren onder andere Mario Draghi, president van de Europese Centrale Bank, en voormalig Italiaans premier, Mario Monti.
  • Print
nieuws archief
2017
JANUARI
FEBRUARI
MAART
APRIL
MEI
JUNI
 
JULI
AUGUSTUS
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
Ferrero – Nieuws
Ferrero RSS