terug

2021-07-20

Ferrero publiceert zijn 12e duurzaamheidsrapport

Ferrero publiceert zijn 12e duurzaamheidsrapport

De Ferrero Groep, een wereldleider op de markt van verpakt snoepgoed, publiceerde vandaag zijn 12e duurzaamheidsrapport met daarin een aantal belangrijke updates rond zijn vooruitstrevend duurzaamheidsbeleid.

Ondanks de uitdagingen die de pandemie met zich meebracht, paste Ferrero zich succesvol aan. De gezondheid en veiligheid van zijn werknemers en consumenten stonden daarin voorop. Extra focus werd er gelegd op het beschermen van de werknemers en landbouwers binnen de toeleveringsketens van landbouwproducten, te meer op minder ontwikkelde markten. Naast tal van andere initiatieven, verspreidde Ferrero uitvoerige informatie om de uitbreiding van het virus te stoppen en toegang te hebben tot beschermend en hygiënisch materiaal.

“De impact van Covid-19 veranderde onze business en onze industrie, en globaal voelen we dat nog steeds. Maar ondanks deze uitdagingen paste de Ferrero Groep zich succesvol aan, met focus op de gezondheid en veiligheid van onze werknemers en consumenten. Ik zou graag alle werknemers en partners van Ferrero willen bedanken die het afgelopen jaar nauw hebben samengewerkt en onze klanten blijven toeleveren zijn, met steun aan de gemeenschappen waar we trots op zijn om daarvan deel uit te maken.”, aldus Giovanni Ferrero, uitvoerend voorzitter van de Ferrero Groep.


Hoogtepunten van het duurzaamheidsrapport 2020

Ferrero bleef verder werken richting de doelen van zijn duurzaamheidsbeleid 2020, steunend op de vier belangrijkste pijlers: bescherming van het milieu, gebruik van duurzame basisingrediënten, promotie van een verantwoorde consumptie en empowerment van personen. Er werd ook gestart met het omlijnen van nieuwe engagementen die verder worden uitgerold in de periode tot 2030.

Een van de nieuwe ambitieuze doelen is de CO2-voetafdruk van de hele Ferrero Groep drastisch te verlagen tegen 2030. Deze wetenschappelijk gebaseerde doelen werden bevestigd door het Science Based Targets initiative (SBTi) in december 2020, met daarin volgende verbintenissen:

• Ferrero gaat zijn totale Scope 1 en Scope 2 uitstoot globaal met 50% verlagen tegen 2030, met 2018 als basisjaar.

• Ferrero gaat ook de intensiteit van zijn Scope 1, Scope 2 en Scope 3 uitstoot verlagen met 43% per ton product dat op globaal niveau geproduceerd wordt, met 2018 als basisjaar.

Hieronder volgen een aantal hoogtepunten binnen de vier grootste pijlers:

• Ferrero bereikte reeds een aantal van zijn ambitieuze doelen van 2020, zoals de aankoop van 100% duurzame cacaobonen via onafhankelijk gestuurde projecten met strikte richtlijnen en voor 100% gecertificeerde rietsuiker via Bonsucro en Altromercato.

• Hernieuwbare energie is voor Ferrero belangrijk wil het zijn doelen voor een lagere CO2-voetafdruk bereiken. In het fiscaal jaar van 2019/2020 was alle aangekochte energie voor de productiebedrijven in Europa voor 100% groene stroom en was 71,5% van de globale aangekochte elektriciteit afkomstig van hernieuwbare bronnen.

• In 2019 kondigde Ferrero aan om al zijn verpakkingen tegen 2025 voor 100% herbruikbaar, recyclebaar of composteerbaar te maken. In 2020 was dit engagement reeds goed voor 82,9% en intussen gaat Ferrero op hetzelfde elan verder.

Ferrero leverde de afgelopen tien jaar tal van inspanningen voor een betere bescherming van de mensenrechten. Zo werkt Ferrero samen met leidinggevende experts om het risico van de schending van mensenrechten te identificeren en dit aan te pakken, en ging het partnerships aan die voor een positieve impact zorgen, zoals Save the Children.

“Meer dan de productie was de bescherming van werknemers en landbouwers binnen de toeleveringsketens van landbouwproducten een hoofdprioriteit, vooral op minder ontwikkelde markten. Onze partnerships en samenwerkingen waren van een onschatbare waarde voor zij die steun nodig hadden. Als we onze doelen van 2020 bekijken, zijn we ontzettend trots dat we voor 100% duurzame cacao aankopen volgens onafhankelijke standaards. Voor alle cacao die we vandaag aankopen kunnen we over de hele lijn een volledige transparantie voorleggen. Ook blijven we ons bevoorraden met voor 100% RSPO-gecertificeerde palmolie via afgescheiden productieketens en ontwikkelden we een overgangsplan voor pas overgenomen bedrijven omtrent onze verantwoorde aankoop van grondstoffen.”, aldus Lapo Civiletti, bedrijfsleider van de Ferrero Groep.

Voor meer informatie, surf naar: www.ferrerosustainability.com.

PERSCONTACT