terug

2021-04-22

Ferrero blijft investeren in groene stroom voor zijn fabrieken

Ferrero blijft investeren in groene stroom voor zijn fabrieken

Ter viering van Earth Day 2021, kondigen we met trots aan dat we goede vooruitgang boeken om de uitstoot en de impact op het milieu van onze activiteiten te verminderen. Op dit moment gebruiken al 18 Ferrero-fabrieken 100% hernieuwbare elektriciteit, wat goed is voor bijna 80% van de elektriciteit die we inkopen voor al onze productielocaties wereldwijd.

Onze locaties in Europa en het Verenigd Koninkrijk kopen enkel groene stroom in. De afgelopen maanden hebben nog vijf fabrieken deze belangrijke mijlpaal bereikt: Poços de Caldas (Brazilië), Vladimir (Rusland), Bloomington (VS), Franklin Park (VS) en Manisa (Turkije).

Dit is een belangrijke stap naar ons doel om in 2030 de uitstoot van onze activiteiten met 50% te verminderen.

“We hebben als wereldwijde onderneming een grote verantwoordelijkheid om de klimaatcrisis aan te pakken en de ecologische voetafdruk van onze activiteiten en waardeketen te beperken. De resultaten tot dusver zijn veelbelovend en ik wil de teams in onze fabrieken en daarbuiten bedanken dat zij dit probleem met volledige toewijding aanpakken. Dit is cruciaal voor ons om deze reis voort te zetten ”, zegt Mario Abreu, Chief Sustainability Officer van Ferrero

Ferrero houdt zich al decennia bezig met klimaatbescherming en we zullen onze inspanningen om klimaatverandering te bestrijden verder versnellen.

In oktober vorig jaar hebben we aangekondigd dat we ernaar streven om in 2030 alle emissies van onze eigen activiteiten (scope 1 en 2) te halveren. Daarnaast streven we ernaar om de uitstoot met 43% te verminderen voor elke ton geproduceerd product over alle scopes. Om dit te bereiken zullen we doorgaan met het implementeren van efficiëntiemaatregelen om onze energetische behoeften te verminderen, verdere opties onderzoeken om elektriciteit uit hernieuwbare bronnen in te kopen en samen met onze leveranciers in onze toeleveringsketens oplossingen zoeken om de koolstofintensiteit te verminderen. De klimaatdoelen van Ferrero zijn goedgekeurd door het Science Based Targets Initiative.

We zullen onze acties en resultaten openbaar blijven maken in ons jaarlijkse duurzaamheidsverslag: www.ferrerosustainability.com

PERSCONTACT