terug

2020-12-17

De Ferrero groep neemt Eat Natural over

De Ferrero groep neemt Eat Natural over

LUXEMBURG – 17 december 2020 – De Ferrero Groep, een wereldwijde levensmiddelenproducent gericht op zoetwaren, kondigde vandaag een definitieve overeenkomst aan op grond waarvan zij Eat Natural, de producent van hoogwaardige graanrepen, geroosterde muesli en granola, zal overnemen.

De Ferrero Groep is van plan om de sterke merkauthenticiteit van Eat Natural te behouden en verder uit te breiden. Tegelijkertijd wil de Ferrero Groep het bedrijf ondersteunen met distributie en uitbreiding naar nieuwe markten en nieuwe categoriesegmenten.

Als onderdeel van de transactie zal Ferrero Groep de productiefaciliteiten in Halstead, Verenigd Koninkrijk, overnemen en is zij van plan het management en de werknemers van de bedrijven te behouden.

“Eat Natural is een uitstekende strategische keuze voor de Ferrero Groep, omdat we onze totale voetafdruk en ons productaanbod blijven uitbreiden richting het gezondere snacksegment,” aldus Giovanni Ferrero, Executive Chairman van de Ferrero Groep. “Eat Natural is een familiebedrijf dat dezelfde waarden deelt als wij en net als wij veel waarde hecht aan onze consumenten, het milieu en de gemeenschappen waarin we actief zijn. Ik kijk er erg naar uit om Eat Natural te verwelkomen in de Ferrero Groep”.

“We zijn erg verheugd dat we ons aansluiten bij de Ferrero Groep,” zegt medeoprichter van Eat Natural, Praveen Vijh. “Ferrero is een fantastisch bedrijf en we zijn er trots op dat we deel mogen uitmaken van hun familie. We delen veel van dezelfde moralen en hebben beiden de visie om gezond snacken beschikbaar te maken voor iedereen. Net als wij zijn ze trots op hun betrokkenheid bij de ingrediënten, de smaak en het verhaal. We kunnen niet wachten om te beginnen.”

Lapo Civiletti, CEO van de Ferrero Groep, zei, "We brengen een zeer geliefd, authentiek productportfolio in ons bedrijf, met een zeer sterke marktpositie in het segment van gezondere snacks. Dit zal ons in staat stellen om mee te doen in dit relevante marktsegment en te voldoen aan de veranderende behoeften en trends van de consument. We kijken er erg naar uit om met het Eat Natural-team samen te werken aan het opbouwen van onze groei.”

De transactie is onderhevig aan de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden en goedkeuringen van regelgevende instanties en zal naar verwachting in de komende maanden worden afgerond.

Davis Polk & Wardwell LLP trad op als juridisch adviseur van Ferrero.

PERSCONTACT