De Ferrero Groep draagt de bescherming van onze planeet hoog in het vaandel. Daarom streeft de Groep naar groei die gecombineerd gaat met veel zorg voor de gerelateerde impact op het milieu, zoals hieronder beschreven.
KOOLSTOFVOETAFDRUK
2014/2015 KENGETALLEN
NAAR EEN CIRCULAIRE ECONOMIE
De Groep is al een flink aantal jaren actief op het gebied van onderzoek, onder andere via met Europees geld gefinancierde projecten. Dit onderzoek is gericht op het produceren van energie en nieuwe verpakkingsmaterialen door het gebruik van bijproducten van voedsel uit de eigen fabrieken en van andere soorten biomassa die niet tot zijn directe leveringsketen behoren. Een voorbeeld hiervan is de samenwerking met het Sibafeq-project.
In de afgelopen jaren heeft Ferrero getracht zijn betrokkenheid via educatieve activiteiten te promoten, zowel op het gebied van de consumptie (door het portioneren) en het juist weggooien van de verpakking van zijn producten. Het "eindgebruik"-etiket werd gecreëerd om consumenten te helpen bij het correct sorteren en weggooien van verpakkingen nadat de producten zijn geconsumeerd.
Veel van de materialen die eerder slechts werden gezien als producten die moesten worden afgevoerd en weggegooid, zijn nu onderdeel van een positieve cirkel, en worden beschouwd als “product”. Met dit doel werd in het boekjaar 2012/2013 het SPE (Scraps of the Packaging Evolution)-project gestart in de belangrijkste Europese fabrieken.
Eén van de belangrijkste grondstoffen die door Ferrero in zijn producten wordt gebruikt is de hazelnoot, met de bijbehorende productie van doppen. Om onszelf niet te beperken tot het zien van dit materiaal als iets dat moet worden weggegooid, is het Eco°Paper-project opgezet.
De milieu-impact van een product of service wordt bepaald tijdens de ontwerpfase van het product/service omdat de volledige levenscyclus van het product verbonden is met het ontwerp zelf. Eén van de acties op dit vlak is de modernisering van de koeltunnellijn in de fabriek in Canada.
LOKALE AANPAK NEDERLAND