PERSCONTACT

2018-11-27

FERRERO PUBLICEERT NEGENDE VERSLAG OVER MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD ONDERNEMEN

FERRERO PUBLICEERT NEGENDE VERSLAG OVER MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD ONDERNEMEN

De Ferrero Groep publiceert zijn negende verslag over maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Ook dit jaar laat Ferrero met zijn strategie voor maatschappelijk verantwoord ondernemen zien, dat het zich inzet een positieve bijdrage te leveren aan zowel de planeet als de mensen waarmee het bedrijf werkt. “Waarden delen om waarde te creëren”.

Voor alle activiteiten van Ferrero staan in dit negende verslag belangrijke resultaten. Zoals bijvoorbeeld het grotere aantal vrouwen in senior managementfuncties, die in lijn is met de doelstelling om een stijging van 5% eind 2020 te realiseren. Bovendien is het Kinder+Sport-programma uitgebreid naar 30 landen en worden 4 miljoen kinderen in beweging gebracht. Daarnaast heeft Ferrero in zijn inkoopstrategie voor grondstoffen 70% gecertificeerde cacao en 25% traceerbaarheid van de hazelnoten gerealiseerd. Het bedrijf zet zich bovendien in om wereldwijd 100% scharreleieren te gebruiken.

“Onze passie voor het creëren van producten van de hoogste kwaliteit bepaalt onze dagelijkse gang van zaken. Dat geldt ook voor de aankoop van de allerbeste grondstoffen. Het ‘allerbeste’ geldt niet alleen voor onze productkwaliteit, maar ook voor onze strikte duurzaamheidscriteria. Die criteria passen we toe in onze gehele waardeketen, in samenwerking met vele stakeholders,” bevestigt Giovanni Ferrero, Executive Chairman van de Ferrero Groep.

Naast de resultaten die Ferrero heeft behaald op het gebied van de strategie voor maatschappelijk verantwoord ondernemen voor 2020, verbindt Ferrero alle bedrijfsthema's van de Groep met de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (Sustainable Development Goals: SDG’s) van de Verenigde Naties. Uiteraard met de intentie dat deze SDG’s in 2030 behaald worden.

De duurzaamheidsinspanningen van Ferrero zijn volledig in lijn met de verwachtingen en prioriteiten van de stakeholders. Deze activiteiten maken van de mondiale waardeketen een ontdekkingsreis van verantwoordelijkheden.

Het MVO-verslag van Ferrero is ingediend bij GRI voor de GRI Content Index Service. Daarnaast voert een externe auditor een beoordelingsverklaring uit tot het verkrijgen van een beperkte mate van zekerheid.

Lees Ferrero’s negende MVO-verslag over Waarde delen om waarde te creëren.

2018-10-18

3496 DEELNEMERS TIJDENS DE FERRERO FAMILIELOOP

3496 DEELNEMERS TIJDENS DE FERRERO FAMILIELOOP

Op zondag 7 oktober 2018 startte 3469 deelnemers bij de Ferrero Familieloop, een van de vier loopafstanden van...

Lees Meer
2018-09-20

PALMOLIE: FERRERO BLIJFT ACTIE ONDERNEMEN

PALMOLIE: FERRERO BLIJFT ACTIE ONDERNEMEN

Ferrero verwelkomt het Greenpeace-rapport “The Final Countdown”, waarin onze sectorleidende inzet voor het garanderen...

Lees Meer
2018-07-09

VOEDINGSMIDDELENSECTOR VERDUURZAAMT PRODUCTIEKETEN

VOEDINGSMIDDELENSECTOR VERDUURZAAMT PRODUCTIEKETEN

De Nederlandse voedingsmiddelensector gaat zich gezamenlijk inzetten voor een internationaal verantwoorde productieke...

Lees Meer

NIEUWSARCHIEF

NIEUWSARCHIEF