terug

2023-06-28

DE FERRERO GROEP BOEKT STERKE VOORUITGANG EN ZIT VOLLEDIG OP SCHEMA OM ZIJN DUURZAAMHEIDSDOELSTELLINGEN TE BEHALEN

DE FERRERO GROEP BOEKT STERKE VOORUITGANG EN ZIT VOLLEDIG OP SCHEMA OM ZIJN DUURZAAMHEIDSDOELSTELLINGEN TE BEHALEN

LUXEMBURG, 21 JUNI 2023: Vandaag maakte de Ferrero Groep bekend dat het volledig op schema ligt om zijn belangrijkste duurzaamheidsdoelstellingen te behalen. Deze sterke vooruitgang staat te lezen in het 14e duurzaamheidsrapport van de Ferrero Groep, waarin de stappen worden belicht in 2022 zijn gezet, steunend op vier grote pijlers: bescherming van het milieu, duurzame inkoop, bevordering van een verantwoorde consumptie en empowerment van mensen.

“Dit boekjaar jaar was bijzonder uitdagend – de oorlog brak uit, toeleveringsketens werden verstoord, energiekosten stegen en de inflatie groeide samen met de stijgende kostprijs van grondstoffen,” aldus Giovanni Ferrero, uitvoerend voorzitter van de Ferrero Groep. “Ondanks deze uitdagingen is Ferrero er niet alleen in geslaagd om te groeien, maar hebben we ook een enorme vooruitgang geboekt om een aantal duurzaamheidsdoelstellingen te behalen – en in sommige gevallen die zelfs te overtreffen,” voegt hij er nog aan toe.

Als onderdeel van Ferrero’s Farming Values (FFV), een cross-commodity netwerk, zet Ferrero zich in voor het ondersteunen en verbeteren van duurzame inkoop van ingrediënten, alsook ook het delen van kennis in de hele waardeketen. In 2022 hielp het FFV-programma om 32% van de cacaoboeren één-op-één coaching te geven op het gebied van boerderij- en bedrijfsplanning, terwijl 155.000 cacaoboeren deelnamen aan groepstrainingen. In het duurzaamheidsrapport staat ook hoe Ferrero nu traceerbaarheid kan aantonen tot op plantageniveau voor meer dan 96% van zijn cacaovolume. Bovendien was 82% van het totale cacaovolume afkomstig van geëngageerde boerengroepen die Ferrero ondersteunt. Voor alle ingekochte hazelnoten kan Ferrero voortaan ook een volledige traceerbaarheid van 79% rapporteren, ondanks de structurele complexiteit van deze toeleveringsketen.

Andere hoogtepunten uit het duurzaamheidsrapport van de Ferrero Groep zijn onder meer:

• 92% van de wereldwijde elektriciteit van het bedrijf is nu afkomstig van hernieuwbare bronnen – vorig jaar was dat nog 84%.
• 100% van de palmolie is RSPO-Segregated gecertificeerd, waarvan 99,95% traceerbaar is tot in 146 palmoliefabrieken en 722 palmolieplantages. Het segregatiemodel zorgt ervoor dat duurzame palmolie gescheiden wordt gehouden van niet duurzame palmolie op de plantages, boerderijen en door de hele toeleveringsketen, waarbij Ferrero een van de eerste bedrijven wereldwijd is die 100% gecertificeerde RSPO-Segregated palmolie inkoopt (sinds 2015).
• De voltooiing van Ferrero's vierjarige Cocoa and Forest Initiative (CFI)-plan, waarbij de meeste doelen zijn gehaald of zelfs overtroffen, waaronder meer dan 170.000 boeren die voortaan deelnemen aan het Ferrero Cocoa Program, waarvan 161.000 (95%) boeren in 2022 in kaart werden gebracht, meer dan de oorspronkelijke doelstelling van 153.000 boeren.
• De publicatie van het eerste mensenrechtenrapport van het bedrijf eind 2021. Dit rapport is opgesteld rond 10 van de meest in het oog springende mensenrechtenkwesties in alle waardeketens – ongeacht het product of de geografische locatie – en laat zien hoe Ferrero eraan werkt om deze kwesties aan te pakken.

“Voor elk van de vier belangrijkste pijlers binnen ons duurzaamheidskader laat dit rapport zien dat we een grote vooruitgang hebben geboekt in de richting van de doelstellingen die we onszelf hebben opgelegd,” aldus Lapo Civiletti, algemeen directeur van de Ferrero Groep. “Ondanks uitdagende economische en geopolitieke omstandigheden heeft Ferrero extra geïnvesteerd om het hoog niveau van kwaliteit, versheid en veiligheid van al onze producten te blijven garanderen, terwijl we onze impact op het milieu verminderen.”

Meer over Ferrero’s duurzaamheidrapport leest u hier

PERSCONTACT