terug

2021-05-10

Ferrero hernieuwt deelname aan het CAOBISCO-ILO-partnerschap in Turkije

Ferrero hernieuwt deelname aan het CAOBISCO-ILO-partnerschap in Turkije

Zoals uiteengezet in de Ferrero Hazelnut Charter, zet Ferrero zich bij inkoop in voor vreugdevolle groei en kinderbescherming. In november 2020 is Ferrero een partnerschap aangegaan met de International Labour Organisation (ILO) om een project van 40 maanden in Turkije uit te voeren. Dit project is opgezet om bij te dragen aan de uitbanning van de ergste vormen van kinderarbeid in de hazelnootoogst. Het project bouwt voort op Ferrero's actieve deelname aan de samenwerking tussen CAOBISCO (European Association of Chocolate, Biscuits and Confectionary Industries) en de ILO dat begon in 2013. Zoals vandaag aangekondigd, is het CAOBISCO-ILO-partnerschap in Turkije vernieuwd en geografisch uitgebreid. Dit is weer een belangrijke stap op weg naar het nakomen van de verplichtingen in onze Ferrero Hazelnut Charter.

Via het ILO-Ferrero-partnerschap en de deelname aan het CAOBISCO-ILO-partnerschap, als ook via de activiteiten van het duurzaamheidsprogramma Ferrero Farming Values, is Ferrero betrokken bij kinderbeschermingsprogramma's voor al zijn hazelnootinkoop in Turkije.

Voor Ferrero betekent kinderbescherming dat we vastbesloten zijn om kinderarbeid in onze hele waardeketen te voorkomen en uit te bannen. Dit doen we door een multi-stakeholderbenadering, met de overtuiging dat elk kind moet worden beschermd, door vreugdevolle groei te beleven dankzij het recht op onderwijs en een veilige omgeving. Het CAOBISCO-ILO publiek-privaat partnerschap (PPP) brengt nationale, regionale en lokale autoriteiten samen, evenals actoren uit de particuliere sector en het maatschappelijk middenveld. De activiteiten worden voortgezet in de provincies waar sinds 2013 programma’s plaatsvinden, daarnaast worden ook de provincies Giresun en Samsun meegenomen in de nieuwe fase van de PPP.

De aanwezigheid van kinderarbeid is gedocumenteerd in de landbouwsector in Turkije. Deze partnerschappen zullen de mogelijkheid bieden om de opgedane kennis toe te passen bij andere gewassen, waardoor de behoeften voor duurzame maatregelen tegen kinderarbeid in seizoenslandbouw in Turkije beter geïdentificeerd kunnen worden.

Lees meer over de CAOBISCO-ILO-PPP in ons duurzaamheidsrapport.

PERSCONTACT