terug

2021-06-01

Met Ferrero gelieerd bedrijf kondigt overeenkomst aan om Burton’s Biscuit Company

Met Ferrero gelieerd bedrijf kondigt overeenkomst aan om Burton’s Biscuit Company

Een met Ferrero gelieerd bedrijf heeft vandaag aangekondigd dat het een definitieve overeenkomst heeft afgesloten om Burton’s Biscuits Group ("Burton’s") over te nemen van Ontario Teachers’ Pension Plan Board ("Ontario Teachers").

Burton’s heeft ongeveer 2.000 mensen in dienst in zes productievestigingen in het VK en genereerde een verkoop van meer dan £275 miljoen in de voorbije 12 maanden. Burton’s produceert enkele van de meest geliefde merken op de Britse koekjesmarkt, waaronder Maryland Cookies, Jammie Dodgers, Wagon Wheels, Paterson’s en Thomas Fudge’s. Het bedrijf kan bogen op een historiek in de Britse koekjesmarkt die teruggaat tot 1935, op een erg sterke traditie en op een mooie merkbekendheid bij de consumenten.

In het kader van de transactie zal het met Ferrero gelieerde bedrijf de zes productiefaciliteiten in het Verenigd Koninkrijk overnemen, die zich bevinden in Blackpool, Dorset, Edinburgh, Livingston, Llantarnam en Isle of Arran.

Via deze overname verwacht het met Ferrero gelieerde bedrijf zijn productaanbod binnen de markt van zoete koekjes te kunnen uitbreiden, in aanvulling op de eerdere overnames van Biscuits Delacre, Kelsen Group en Fox’s.

Ontario Teachers’ investeerde in Burton’s in 2013 en heeft geholpen om de bedrijfsactiviteiten uit te bouwen via voortdurende investeringen in het hele aanbod van merkproducten, retailmerken en wereldmerken van derden, naast organische initiatieven en aanvullende overnames.

De transactie is afhankelijk van de gebruikelijke opschortende voorwaarden en wettelijke goedkeuringen, en zal naar verwachting worden afgerond in de komende maanden.

Davis Polk & Wardwell, LSM legal LLP (adviseurs mededingingsrecht) en Houlihan Lokey fungeerden als juridische en financiële adviseurs voor het met Ferrero gelieerde bedrijf.

Kirkland & Ellis en Stamford Partners fungeerden als juridische en financiële adviseurs voor Ontario Teachers’.

Over het met Ferrero gelieerde bedrijf

CTH is een Belgische holdingmaatschappij die is gelieerd met de Ferrero-groep. De Ferrero-groep en zijn verbonden partijen zijn de derde grootste speler op de wereldwijde markt van chocolade en suikerwaren en de tweede grootste op de markt van zoete koekjes.

Over Ontario Teachers’

De Ontario Teachers’ Pension Plan Board is de beheerder van Canada’s grootste pensioenplan voor één beroepsgroep, met een nettovermogen van C$221,2 miljard (alle cijfers d.d. 31 december 2020). Het bezit een diverse wereldwijde portefeuille van activa, waarvan ongeveer 80% in eigen beheer wordt beheerd, en heeft sinds de oprichting van het plan in 1990 een jaarlijks totaal nettorendement van het fonds van 9,6% behaald. Ontario Teachers' is een onafhankelijke organisatie met het hoofdkantoor in Toronto. De regionale kantoren in Azië-Stille Oceaan zijn gevestigd in Hongkong en Singapore, en het regiokantoor Europa, het Midden-Oosten en Afrika bevindt zich in Londen. De toegezegde pensioenregeling, die volledig gefinancierd is, belegt en beheert de pensioenen van de 331.000 actieve en gepensioneerde leerkrachten van de provincie Ontario. Ga voor meer informatie naar otpp.com en volg ons op Twitter @OtppInfo.

Over Burton’s Biscuit Group

Burton’s Biscuit Group is een toonaangevende Britse koekjesfabrikant die zowel kwaliteitsvolle merkproducten als retailmerken levert. Hij bezit en produceert belangrijke merken, zoal Maryland, Jammie Dodgers en Wagon Wheels, en bakt ook koekjes voor grote retailers en wereldmerken.

Het hoofdkantoor van Burton’s bevindt zich in St. Albans, VK, en het bedrijf exploiteert productievestigingen in Blackpool, Edinburgh, Llantarnam, Livingston, Dorset en Isle of Arran, waarbij ongeveer 2.000 mensen worden tewerkgesteld.

PERSCONTACT