terug

2021-12-17

FERRERO’S JONGSTE LIJST VAN PALMOLIEPLANTAGES EN VERWERKINGSBEDRIJVEN

FERRERO’S JONGSTE LIJST VAN PALMOLIEPLANTAGES EN VERWERKINGSBEDRIJVEN

Traceerbaarheid en transparantie zijn voor Ferrero altijd al fundamenteel geweest wat zijn verantwoorde afname van palmolie betreft. Sedert 2018 publiceren we – elke zes maanden – de jongste lijst van plantages en verwerkingsbedrijven waarvan we palmolie afnemen. Dit is onze jongste lijst, van januari tot juni 2021:

2021 JANUARY – JUNE PALM OIL SUPPLIERS & MILL LIST

Door het combineren van aangekochte en eigen producten tussen januari en juni 2021 nam Ferrero 99,47% gecertificeerde RSPO (Roundtable on Sustainable Palm Oil) palmolie af, palmolie waarvan de scheiding en traceerbaarheid integraal kan aangetoond worden, en 0,53% traditionele palmolie. Van dit totaal is 99,40% volledig traceerbaar tot in de plantages.

Onze verantwoorde aanpak betekent dat we ons blijven inzetten voor een toeleveringsketen “zonder ontbossing” en de afname van duurzame palmolie die voor 100% RSPO-gecertificeerd is en waarvan de traceerbaarheid tot in de plantages kan aangetoond worden. Maar daarnaast gaan we nog verder dan deze reeds strenge certificering en bieden we met ons Palmoliecharter directe antwoorden op de complexiteit van de industrie.

Een volgende stap binnen ons transparant engagement wordt de publicatie van ons jaarlijks vooruitgangsrapport – inclusief de uitdagingen waarmee we geconfronteerd werden – met daarin de nagekomen verbintenissen van ons Palmoliecharter en het daarmee samenhangend Actieplan.

PERSCONTACT