Ferrero Nederland – Mondiale aanwezigheid

MONDIALE AANWEZIGHEID

 
Ferrero Groep accordeert geconsolideerde jaarrekening, met een omzet van 9,5 miljard euro, over het boekjaar eindigend op 31 augustus 2015

Ferrero International S.A., moederbedrijf van de Ferrero Groep, heeft de geconsolideerde jaarrekening van de Groep over het boekjaar eindigend op 31 augustus 2015 goedgekeurd. Op die datum consolideerde de Groep 78 dochterondernemingen wereldwijd met in totaal 22 productievestigingen, waarvan drie operationeel zijn binnen de structuur van de Sociale Ondernemingen. De producten van Ferrero zijn direct of via geautoriseerde distributeurs verkrijgbaar in meer dan 160 landen.

De Groep sloot onder leiding van dhr. Giovanni Ferrero (CEO) het financiële jaar af met een geconsolideerde omzet van 9.542 miljoen euro, een groei van +13,4% in vergelijking met het jaar daarvoor, waarin de geconsolideerde omzet 8.412 miljoen euro bedroeg.

Ondanks de bekende problemen op het internationale toneel weerspiegelde deze groei een exceptionele dynamiek in de ontwikkeling van nieuwe markten, zoals een bevestigde verkoop van Ferrero-producten, en in sommige gevallen zelfs een toename, en de uitzonderlijk goede resultaten van de afgelopen jaren in Azië, het Midden-Oosten, de Verenigde Staten, Canada, Mexico en Australië.

De verkoop in sommige Europese markten, zoals het Verenigd Koninkrijk, Polen en Duitsland, is uitstekend. De belangrijkste Latijnse markten (in Europa en Zuid-Amerika) lieten een goed herstel zien, met uitzondering van Italië, een markt die nagenoeg onveranderd is gebleven. De Russische markt had ernstig te lijden onder de forse devaluatie van de roebel.

Producten als “Kinder Joy”(“Kinder Merendero” in Italië), Nutella, Ferrero Rocher, Tic Tac en Kinder Surprise presteerden bijzonder goed.

De Groep presenteerde een winst voor belasting van 889 miljoen euro (-2% in vergelijking met het voorgaande jaar). Ondanks een lichte daling in bedrijfsopbrengsten werd het financiële resultaat aanzienlijk beïnvloed door de wisselkoersschommelingen.

De nieuwe investeringen van Ferrero gedurende het laatste financiële jaar bedroegen 646 miljoen euro, waarvan 557 miljoen (5,8% van de verkoop) werd gebruikt om de industriële en productieactiviteiten van de Groep in met name China, Italië, Duitsland, Polen, India en Brazilië te versterken.

De Ferrero Groep is zich blijven inzetten om haar aanwezigheid in de hazelnootmarkt te verstevigen, zodat de kwaliteit van deze essentiële grondstof en de levering van de unieke smaak van producten als Nutella, Ferrero Rocher en Kinder Bueno worden gegarandeerd en verbeterd. In 2015 vond de overname plaats van het complete aandelenbelang in de Oltan Groep, een marktleider in de levering, verwerking en verkoop van hazelnoten met een jaaromzet van rond de 500 miljoen dollar.

Bovendien voltooide de Groep in 2015 via een aanbevolen bod in contanten de acquisitie van Thorntons Plc, een belangrijke Britse speler met een jaaromzet van rond de 300 miljoen euro, opgericht in 1911 en actief in de chocolade- en zoetwarenindustrie.

Het gemiddelde personeelsbestand van de Groep in 2014/2015 bedroeg 25.784 mensen t.o.v. 24.836 in 2013/2014. Op 31 augustus 2015 stond de teller op 33.219 werknemers (inclusief overgenomen bedrijven), in vergelijking met 27.457 op 31 augustus 2014. Wanneer wij ook de externe medewerkers meetellen, komt het totaal uit op 40.721 mensen.


Luxemburg, 21 maart 2016
Ferrero Nederland – Mondiale aanwezigheid