terug

2015-10-26

VN-Secretaris-Generaal Ban Ki-moon ondertekent het Kinder+Sport manifest 'Joy of Moving'

VN-Secretaris-Generaal Ban Ki-moon ondertekent het Kinder+Sport manifest 'Joy of Moving'

Ter gelenheid van Wereldvoedseldag heeft VN-Secretaris-Generaal Ban Ki-moon samen met FAO* ambassadeur Roberto Baggio een bezoek gebracht aan het Kinder+Sport paviljoen op de Expo Milaan 2015.

Het bezoek was gepland ter gelegenheid van United Kinder of the World, een evenement dat een sterke boodschap wil uitdragen: een gezonde levensstijl is niet mogelijk zonder voldoende fysieke activiteit.

De VN-Secretaris-Generaal werd op het Kinder+Sport paviljoen ontvangen door Ambassadeur en President van Ferrero S.p.A (Italië) Francesco Paolo Fulci. Gedurende de zes maanden van de Expo in Milaan hebben duizenden kinderen van over de hele wereld elke dag deelgenomen aan oefeningen op het paviljoen.

Ban Ki-moon wilde in detail geïnformeerd worden over het Kinder+Sport project en toonde zijn ondersteuning als Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties door samen met Roberto Baggio het Joy of Moving manifest te ondertekenen dat oproept tot het stimuleren van een actieve levensstijl onder jongeren wereldwijd.

Lees meer over dit bijzondere bezoek op www.kinderplussport.com

*FAO is de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties

PERSCONTACT