terug

2014-07-17

De Ferrero Groep blijft investeren in Turkije en in de hazelnootsector

De Ferrero Groep blijft investeren in Turkije en in de hazelnootsector

De Ferrero Groep, een van de marktleiders op het gebied van zoetwaren, blijft zijn aanwezigheid op de hazelnootmarkt versterken. Bedoeling is de kwaliteit van een belangrijke grondstof te garanderen en blijven verbeteren. Hazelnoot is verantwoordelijk voor de unieke smaak van veel producten van Ferrero, zoals Nutella, Ferrero Rocher en Kinder Bueno.

In lijn met deze doelstelling neemt de Ferrero Groep het familiebedrijf Oltan Groep voor de volle 100% over. De Oltan Groep is ’s werelds grootste speler met betrekking tot de inkoop, verwerking en verkoop van hazelnoten, met een jaarlijkse omzet van meer dan $ 500 miljoen.

De Oltan Groep heeft zijn hoofdkantoor in Trabzon, Turkije, en is actief in de belangrijkste regio’s waar hazelnoten worden geteeld, met vijf productielocaties die exporteren naar de Europese Unie en andere belangrijke markten over de hele wereld.

De overeenkomst moet nog worden goedgekeurd door de bevoegde regelgevende instanties.

Deze overname betekent ook een nieuwe stimulans voor Ferrero’s betrokkenheid op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen met betrekking tot duurzame landbouwpraktijken, een betrokkenheid waarvan Ferrero in Turkije ook nu al blijk geeft via het programma Ferrero Farming Values (FFV). Dit programma is gebaseerd op een aantal specifieke principes; het is er in de eerste plaats op gericht om de agrarische kennis en vaardigheden van boeren te versterken en hun mogelijkheden voor een verhoging van hun inkomsten te verbeteren.

De wederzijdse belangen tussen Ferrero’s kwaliteitsgerichte investeringsbeleid op lange termijn en Oltans historische en belangrijke aanwezigheid als gevestigde waarde op de Turkse hazelnootmarkt zullen een belangrijke kans creëren voor een grote en duurzame groei van de Turkse hazelnootsector in de toekomst.

Over Ferrero
Familiebedrijf Ferrero werd in 1946 opgericht in Alba, Italië. Met 20 productielocaties en bijna 30.000 werknemers is het wereldwijd de op vier na grootste producent van zoetwaren voor merken als Nutella, Ferrero Rocher, Tic Tac en Kinder Bueno.

PERSCONTACT