terug

2014-05-14

GEFELICITEERD, NUTELLA! EEN HALVE EEUW LEKKERS 'MADE IN ITALY'

GEFELICITEERD, NUTELLA! EEN HALVE EEUW LEKKERS 'MADE IN ITALY'

In de lente van 1964 verliet de eerste pot Nutella het bedrijf in Alba. In een halve eeuw is het de beroemdste boterhampasta in de wereld en absoluut een symbool van Italiaanse creativiteit geworden. Nutella's jubileum is een evenement met een sterke symbolische betekenis voor Ferrero. De festiviteiten zijn gestart met een interview met de CEO van de groep, Giovanni Ferrero, uitgezonden op 13 mei om 8.00 uur tijdens TG1, het nieuwsprogramma van de Italiaanse publieke tv-zender Rai 1. Met een totale afzet van 365 duizend ton is Nutella nu verkrijgbaar in meer dan 100 landen. Het product heeft een aanzienlijke bekendheid verworven: zo veel dat het 25 miljoen volgers op Facebook heeft en als je Nutella in de zoekmachine van Google en Yahoo intypt, verschijnen er maar liefst respectievelijk 40,5 miljoen en 15,5 miljoen resultaten. Er staan talrijke evenementen gepland om de verjaardag te vieren van deze 'legendarische' hazelnootpasta, geliefd door generaties kinderen én ouders.

Ze gaan op 14 mei van start in Rome met de presentatie van een herdenkingspostzegel ter ere van de 50e verjaardag en de officiële aankondiging van de wereldkalender vol festiviteiten. Op 16 mei beginnen de festiviteiten in Alba, het 'thuis' van Nutella, waar het boek 'Mondo Nutella' bij de Ferrero-stichting zal worden gepresenteerd. De volgende dag gaat het feest in Alba gewoon door, en wordt er in Alton (Staffordshire) in Engeland een ontbijt met Nutella en veel spelletjes voor gezinnen georganiseerd. In Canada vindt in Toronto het laatste stadium plaats van een reisevenement dat in april begonnen is, met veel entertainment en veel te proeven voor het publiek.

Op 18 mei staat er op het Piazza del Plebiscito in Napels een gedenkwaardig concert met Mika en andere beroemdheden op het programma. In Dortmund, Duitsland, zijn er festiviteiten met showbizzsterren, recreatieve activiteiten en proeverijen gepland. In Parijs wordt er in het Parc de Sceaux een show met beroemdheden uit de muziekwereld en proeverijen met bekende bakkers en chef-koks georganiseerd. In Moskou zal het beroemde Gorky Park entertainment, proeverijen en leuke mogelijkheden voor vermaak zien. In Warschau is er nabij het Ujazdowski kasteel een ontbijt/brunch met verschillende onderhoudende activiteiten met beroemdheden uit de showbizz die hun eigen ervaringen met Nutella zullen delen.

In de Arabische Emiraten zal in winkelcentrum Dubai Mall (het grootste ter wereld met 6,3 miljoen bezoekers per maand) de 'Nutella verhalenmachine', een pot van ongeveer vier meter hoog, geïnstalleerd worden, waar iedereen zijn eigen verhaal in een lege Nutella-pot kan achterlaten en daarvoor een nieuwe pot met zijn/haar naam erop in ruil krijgt. Op 19 mei wordt de verjaardag van Nutella gevierd in New York, op het Broadway Pedestrian Plaza, en tegelijkertijd gaat de Nutella Truck Tour (een proeftoer van vijf maanden die 64 plaatsen in de Verenigde Staten aandoet) feestelijk van start. Er is ook live muziek en er worden spelletjes gespeeld. In andere landen staan er nog meer grootse evenementen op de agenda.

PERSCONTACT