terug

2017-05-31

FERRERO INTERNATIONAL S.A. HEEFT AMERIKAANSE CHOCOLADEPRODUCENT FANNIE MAY OVERGENOMEN

FERRERO INTERNATIONAL S.A. HEEFT AMERIKAANSE CHOCOLADEPRODUCENT FANNIE MAY OVERGENOMEN

Ferrero bouwt voort op het bestaande productie-, distributie- en retailplatform van Fannie May binnen de VS om het merk verder te laten groeien en de eigen productfolio binnen het hoogwaardige chocoladesegment uit te breiden.
Met veel genoegen kondigt Ferrero International S.A. aan dat het de verwerving van Fannie May Confection Brands, Inc. en de Harry Londen chocolademerken van 1-800-FLOWERS.com, Inc. heeft voltooid.

De overname betreft alle operationele activiteiten van Fannie May, samen met de productiefabriek in Ohio en twee magazijnen en distributiecentra in Ohio en Illinois.

Fannie May zal opereren als een onafhankelijke entiteit en merk onder de Ferrero Groep, ondersteund, indien nodig, door Ferrero U.S.A., Inc. Tegelijkertijd zal Ferrero U.S.A. het hoofdkantoor in Parsippany, New Jersey behouden. De assemblage- en verpakkingsfaciliteit blijft in Somerset, New Jersey.

Het samengaan van Ferrero en Fannie May vertegenwoordigt een belangrijke strategische en culturele samenwerking, gebaseerd op een lange familiegeschiedenis en iconische, hoogwaardige merken.

PERSCONTACT