terug

2015-05-20

Bredase kinderen onthullen zelf ontworpen speeltoestellen in jarig Mastbos

Bredase kinderen onthullen zelf ontworpen speeltoestellen in jarig Mastbos

In het kader van 500 jaar Mastbos openden leerlingen van diverse Bredase scholen vandaag een volledig opgeknapte Speelweide. Dit deden ze samen met boswachter Patrick Raats van Staatsbosbeheer, Olivier Zwolsman van Ferrero, wethouder Miriam Haagh van de gemeente Breda en Rombout Kerremans van Betrokken Ondernemers Samen voor Breda. Met de aanleg van speeltoestellen maken Staatsbosbeheer en Ferrero deze geliefde natuurplek nog aantrekkelijker. De leerlingen ontwierpen de natuurlijke speeltoestellen samen met experts.

Zo’n dertig leerlingen van basisscholen De Parel, Jacinta (beide Breda) en De Wegwijzer (Teteringen) en van VMBO-school Prinsentuin van Cooth zijn actief betrokken bij het ontwerpproces. Eind februari bedachten zij samen met ontwerpers ideeën voor de inrichting van de Speelweide. Deze zijn verwerkt in het definitieve ontwerp. Vandaag zagen de kinderen voor het eerst het eindresultaat.

Milan, leerling basisschool Jacinta: “Ik zie veel terug van de ideeën die we hebben bedacht. Het ziet er goed uit. Ik denk dat er veel mensen op af gaan komen en plezier van zullen hebben.”

Olivier Zwolsman, MVO Manager Ferrero Nederland: “Ferrero vindt het belangrijk om te investeren in de lokale gemeenschap waar wij onderdeel van uitmaken. Met deze speeltoestellen creëren we een plek waar kinderen kunnen spelen en bewegen en hun creativiteit de vrije loop kunnen laten gaan. Omdat kinderen de belangrijkste gebruikers zijn, hebben we ze actief betrokken.”

Jaarlijks 1,5 miljoen bezoekers
Het Mastbos, gelegen aan de zuidkant van Breda, is een geliefde plek met jaarlijks 1,5 miljoen bezoekers uit Breda en omgeving. Het bos bestaat in 2015 500 jaar en Staatsbosbeheer heeft deze verjaardag aangewend om in samenwerking met partijen het bos een flinke opknapbeurt te geven.

Rombout Kerremans, directeur stichting Betrokken Ondernemers Samen voor Breda: “Tijdens onze lustrumviering hebben we een oproep gedaan aan onze leden om het Mastbos te helpen. Vele bedrijven, waaronder Ferrero, hebben hier positief op gereageerd. Dit heeft geresulteerd in nieuwe speeltoestellen, bankjes, inzet van bedrijfsvrijwilligers e.d.. Vele Bredanaars maken gebruik van dit prachtige bos en op deze wijze kunnen we een steentje bijdragen om het bos in stand te houden.”

Patrick Raats, boswachter bij Staatsbosbeheer: “Het is niet meer vanzelfsprekend dat het speelbos er in deze vorm bij ligt. Dankzij bedrijven hebben we nog steeds een plek waar kinderen vrij uit en gratis buiten kunnen spelen en de natuur kunnen beleven.”

Jongeren Op Gezond Gewicht

Het project sluit mooi aan op de landelijke campagne ‘Gratis Bewegen’ Gewoon Doen van Jongeren Op Gezond Gewicht dat kinderen en ouders wil laten zien dat het in Nederland altijd en overal mogelijk is om gratis te bewegen. De focus van kinderen en ouders is daarbij vaak op de wijk, maar ook de natuur is bij uitstek een plek om plek om gratis te bewegen en bovendien vaak heel dichtbij.

Wethouder Zorg & Welzijn van de gemeente Breda, Miriam Haagh: “Deze speelweide levert weer een mooie bijdrage aan een gezonde levensstijl voor kinderen en past goed in onze lokale JOGG-aanpak. Lekker naar buiten dus.”

Breda is sinds 2011 JOGG-gemeente. Ferrero werd in 2012 lokaal samenwerkingspartner van JOGG-gemeente Breda.

PERSCONTACT