terug

2019-10-10

DE FERRERO GROUP ONTHULT EEN NIEUWE VERPAKKINGSDOELSTELLING BIJ DE PUBLICATIE VAN HAAR 10e MVO-VERSLAG

LUXEMBURG - donderdag 10 oktober 2019. De Ferrero Groep publiceert haar 10e MVO-verslag en verbindt zich aan het doel om eind 2025 alle verpakkingen 100% herbruikbaar, recyclebaar of composteerbaar te maken. Met het 10e MVO-verslag laat Ferrero weer zien zich in te zetten om positief bij te dragen aan de planeet en de mensen waarmee het bedrijf samenwerkt via haar strategie voor sociale verantwoordelijkheid: "waarden delen om waarde te creëren".

Met de nieuwe verpakkingsdoelstelling wordt de Ferrero-aanpak voor de continue verlaging van onze verpakkings-voetafdruk verder verbeterd. Dit past in onze strategie om onze impact op het milieu -van grondstoffen tot productie-installaties en logistiek- over de hele waardeketen te minimaliseren.

Naast deze nieuwe verpakkingsdoelstelling zijn we als Ferrero ook trots op het feit dat we de ‘New Plastics Economy Global Commitment’ van de Ellen MacArthur Foundation hebben ondertekend. De visie van deze stichting over een circulaire economie voor plastics, waar plastics nooit afval worden en waar elke schakel in de toeleveringsketen een actieve rol moet spelen, deelt Ferrero. Met de ondertekening door Ferrero van deze wereldwijde verbintenis om een actieve rol te spelen voor een nieuwe kunststofeconomie, verbindt Ferrero zich om ook problematische of onnodige kunststofverpakkingen te elimineren door middel van herontwerp, innovatie en nieuwe vormen van aflevering.

“Ferrero volgt altijd een verantwoordelijke aanpak om hoogwaardige productervaringen te leveren, die een positieve bijdrage leveren aan de samenleving van vandaag en morgen. Dit geloof blijft ons stimuleren de waardeketen nog verantwoorder te maken. Door duurzaam in te kopen, duurzaam te produceren en nu ook door onze doelstelling op het verduurzamen van de verpakking. We zijn blij dat we kunnen aankondigen om eind 2025 100% herbruikbare, recyclebare of composteerbare verpakkingen te maken. En we zijn blij met ondertekening van de New Plastics Economy Global Commitment van de Ellen MacArthur Foundation, zodat we de versnelling naar een circulaire economie kunnen ondersteunen”, zei Giovanni Ferrero, uitvoerend voorzitter van de Ferrero Group.

Lapo Civiletti, CEO van de Ferrero Groep, voegde eraan toe: “We hebben groeiambities en het belangrijkste is daarbij duurzaamheid in ons hele bedrijf te incorporeren. Deze nieuwe verpakkingsdoelstelling is een belangrijke stap om dit te bereiken. ”

“De New Plastics Economy Global Commitment verenigt bedrijven, overheden en anderen achter een duidelijke visie op een circulaire economie voor plastic. We zijn blij dat Ferrero zich bij ons voegt door concrete doelen voor 2025 te stellen. Onze visie is een wereld waarin plastic nooit afval of vervuiling wordt. Het is een uitdagende reis, maar door samen te werken, kunnen we de kunststoffen die we niet nodig hebben elimineren en innoveren, zodat de kunststoffen die we wel nodig hebben veilig en gemakkelijk circulair gebruikt kunnen worden – dus in onze economie en uit het milieu houden.”- Sander Defruyt, leider van het New Plastics Economy-initiatief bij de Ellen MacArthur Foundation

Om deze nieuwe uitdagende doelstelling te bereiken, zal Ferrero de gehele Groep, alle leveranciers en partners betrekken. Investeringen in R&D en open innovatie, evenals het werken in partnerschappen, zullen de Ferrero-strategie versnellen om onnodige plastic verpakkingen te elimineren zonder de kwaliteit en versheid van haar producten in gevaar te brengen.

In overeenstemming met haar wereldwijde inzet zal Ferrero de volgende initiatieven uitvoeren als onderdeel van een stappenplan voor 2025:

R&D en open innovatie
Producten en verpakkingen opnieuw ontwerpen om aan de verwachtingen van de consument van vandaag te voldoen houdt in dat we innovatie centraal stellen in onze inspanningen. We investeren verder in de afdelingen R&D en Open Innovatie om:
• Onnodige plastic verpakkingen te elimineren;
• Het gebruik van gerecyclede materialen - waar dit veilig is voor onze consumenten – te maximaliseren;
• Projecten te onderzoeken om nieuwe composteerbare verpakkingsmaterialen te testen, met een focus op composteerbare maritieme oplossingen.

Om lokale initiatieven voor het recyclen van afval uit onze fabrieken te stimuleren, werkt Ferrero samen met verschillende actoren, zoals recycleerders, nationale afvalbeheersystemen en non-foodbedrijven om:
• Toepassingen te ontdekken voor moeilijk te recyclen verpakkingen;
• Projecten te identificeren om verpakkingsafval uit fabrieken te gebruiken om circulariteit te garanderen met de laagste milieu-impact.

Wereldwijde en lokale acties
Ferrero zal blijven samenwerken met haar leveranciers en partners, zowel wereldwijd als lokaal, samen met specifieke organisaties om definities en testmethoden voor bestaande infrastructuren te stroomlijnen.

Ferrero zal zich inspannen om inzamelsystemen voor hergebruik efficiënter te laten werken, door:
• Informatie aan consumenten te verstrekken de juiste manier van afvalscheiding en recyclingtips;
• Aan te sluiten bij betrouwbare organisaties en dit te evalueren, om een bijdrage aan een oplossing te kunnen bieden.

De Ferrero Group zal blijven communiceren over deze doelstelling en deze mijlpalen, als onderdeel van onze reis om alle verpakkingen eind 2025 100% herbruikbaar, recyclebaar of composteerbaar te maken.

PERSCONTACT