terug

2019-07-12

DOCHTERBEDRIJF VAN FERRERO KONDIGT AKKOORD AAN VOOR OVERNAME KELSEN GROUP A/S VAN CAMPBELL SOUP COMPANY

LUXEMBURG – 12 juli 2019 – Een dochterbedrijf van Ferrero heeft vandaag een definitieve overeenkomst aangekondigd voor de overname van Kelsen Group A/S van Campbell Soup Company (NYSE CPB). Kelsen Group A/S behaalde de afgelopen 12 maanden een omzet van om en nabij € 141 miljoen.

Het hoofdkantoor van Kelsen is gelegen in Nørre Snede in Denemarken. Het bedrijf zit achter koekjesmerken als Royal Dansk en Kjeldsens, twee populaire prestigieuze merken met een heus Deens erfgoed en een sterke wereldwijde aanwezigheid. Kelsen beschikt over distributienetwerken over de hele wereld en de koekjes worden in meer dan 100 landen verkocht. De merken Royal Dansk en Kjeldsens zijn een vaste waarde tijdens de feestdagen. Ze genieten een sterke naamsbekendheid bij de consument en bevinden zich in een leidende positie in het koekjesassortiment, vooral in China, Hongkong en de VS.

Het dochterbedrijf van Ferrero zal met deze transactie ook twee productiefabrieken in Nørre Snede en Ribe overnemen.

Het bedrijf verwacht zo zijn aanwezigheid in het assortiment van verfijnde koekjes te vergroten.

De transactie is onderworpen aan de gebruikelijke voorwaarden en wettelijke goedkeuringen en wordt naar verwachting over twee maanden afgesloten.

Rothschild & Co and Davis Polk & Wardwell LLP hebben het dochterbedrijf van Ferrero bijgestaan als adviseurs.

Contactpersoon voor de media:
Claudia Millo
claudia.millo@ferrero.com

Over het zusterbedrijf van Ferrero
CTH is een Belgisch holdingbedrijf en dochtermaatschappij van de Ferrero Groep.

Over Campbell Soup Company
Bij Campbell (NYSE CPB) putten we kracht en inspiratie uit ons doel, “Real food that matters for life's moments” (Echt eten dat ertoe doet in het leven). Al generaties lang vertrouwen mensen op Campbell voor authentieke, smaakvolle en betaalbare snacks, soepen en eenvoudige maaltijden en drankjes. Campbell werd in 1869 opgericht en staat erom bekend iets terug te geven aan de maatschappij en met zorg om te gaan met de natuurlijke rijkdommen van onze planeet. Het bedrijf staat in de Standard and Poor's 500 en in de Dow Jones Sustainability Index. Ga naar www.campbellsoupcompany.com voor meer informatie of volg het nieuws over ons bedrijf op Twitter via @CampbellSoupCo.

PERSCONTACT