terug

2023-06-05

FERRERO BOEKT AANZIENLIJKE VOORUITGANG EN ZET ZIJN TOEKOMSTPLANNEN UITEEN IN HET JONGSTE JAARVERSLAG VAN HET CFI

FERRERO BOEKT AANZIENLIJKE VOORUITGANG EN ZET ZIJN TOEKOMSTPLANNEN UITEEN IN HET JONGSTE JAARVERSLAG VAN HET CFI

 FERRERO BOEKT AANZIENLIJKE VOORUITGANG EN ZET ZIJN TOEKOMSTPLANNEN UITEEN IN HET JONGSTE JAARVERSLAG VAN HET CFI (COCOA AND FOREST INITIATIVE).

Ferrero maakte zijn jaarrapport bekend binnen het Cocoa and Forest Initiative (CFI) waarin de verwezenlijkingen van de laatste vier jaar worden samengevat en de toekomstplannen worden geschetst voor een duurzame cacaoproductie en intelligent bosbeheer.

Met als doel ontbossing tegen te gaan, herbebossing te bevorderen en de levensvatbaarheid van cacaoboerengemeenschappen te verzekeren op lange termijn, heeft Ferrero 420.000 hectare land beoordeeld dat het risico liep op ontbossing en daarom meer dan 3 miljoen multifunctionele bomen verdeeld om op en rondom de cacaoplantages aan te planten, alsook 775.000 inheemse boomsoorten over heel Ivoorkust, binnen een herbebossingsproject over een periode van vier jaar. Deze inspanningen zullen zowel voordelen opleveren voor het milieu en het klimaat, maar ook de cacaoproductie en het bosherstel verbeteren.

"We weten dat cacao een bron van inkomsten is en een manier van leven en werken voor veel gemeenschappen. Maar we weten ook dat ontbossing en de klimaatverandering dit dreigen te ondermijnen,” aldus Marco Gonçalves, Chief Procurement & Hazelnut Company Officer van Ferrero. “De overgang richting een duurzaam levensonderhoud is essentieel om onze bossen te beschermen, economische zekerheid te bieden en onze planeet gezond te houden.”

Het CFI is een samenwerkingsverband tussen 36 toonaangevende cacao- en chocoladebedrijven – samen verantwoordelijk voor 85% van het wereldwijde cacaogebruik – en de regeringen van Ivoorkust en Ghana. Als een van de oprichters heeft Ferrero reeds uitgebreide acties ondernomen om sociale en ecologische duurzaamheid te bevorderen in de volledige toeleveringsketen van cacao.

Nu Ferrero het einde van zijn oorspronkelijke vierjarenplan nadert, heeft het bedrijf CFI 2.0 gelanceerd dat zal voortbouwen op de successen en lessen die Ferrero getrokken heeft uit de beginfase van het programma. Een nauwe samenwerking met partners blijft topprioriteit om ervoor te zorgen dat de tot nu toe gezamenlijk bereikte vooruitgang verder wordt uitgebreid en standhoudt.

In het kader van het CFI-actieplan 2018-2022 heeft Ferrero reeds belangrijke mijlpalen bereikt, verdeeld over drie pijlers:

Pijler 1: Verplichtingen voor bosbescherming en bosherstel
• Polygon bracht 153.000 boeren in kaart.
• 421.000 hectare land beoordeeld op ontbossingsrisico.
• 5,4 miljoen bomen (geen cacaobomen) verdeeld voor de aanplant op en rondom cacaoplantages.
• 77.000 boeren ingeschakeld voor boslandbouwpraktijken.
• 10.000 boeren betrokken bij betaling voor ecosysteemdiensten (PES).
• 68.000 boeren getraind voor Climate Smart Cocoa-praktijken.

Pijler 2: Duurzame productie en levensonderhoud van boeren
• 36.000 boeren ondersteund via bedrijfsontwikkelingsplannen.
• 26.000 personen betrokken bij aanvullende en inkomstgenererende activiteiten.
• Verdeling van 5,2 miljoen verbeterde cacaozaden.
• Oprichting van 1505 actieve Village Savings & Loan Associations-gemeenschapsgroepen.
• 9800 personen ingeschreven voor financiële producten en diensten.

Pijler 3: Betrokkenheid bij de gemeenschap en sociale integratie
• Implementatie van bosherstel- en bosbeschermingsprogramma’s in 161 gemeenschappen.
• 53.000 hectare land beheerd via Community Based Natural Resource Management (CBNRM).
• 4700 jongeren betrokken via gemeenschapsdiensten.
• 7900 ‘schone kookfornuizen’ verdeeld aan gezinnen in verschillende gemeenschappen.
• Met CFI 2.0 in het vooruitzicht zet Ferrero zich in voor de verdere ontwikkeling en versterking van nationale traceerbaarheidssystemen, in samenwerking met nationale overheden en de bredere snoepgoedindustrie.

Lees hier het volledige CFI jaarverslag en actieplan.

PERSCONTACT