terug

2017-03-01

Ferrero eerste voedselbedrijf ter wereld qua reputatie in de ranglijst van de 100 beste bedrijven

Ferrero eerste voedselbedrijf ter wereld qua reputatie in de ranglijst van de 100 beste bedrijven

De Global RepTrak® 100 van het Reputation Institute heeft 's werelds meest gerenommeerde bedrijven onthuld. Ferrero is het hoogst geplaatste Italiaanse bedrijf in deze reputatieranglijst voor 2017.

Dit jaar staat Ferrero wederom vermeld als het eerste bedrijf in de voedingsindustrie. Bovendien steeg het bedrijf met één plaats naar de 17e positie in de wereldwijde lijst, met een score van 75,45.

Giovanni Ferrero, CEO van de Ferrero Groep reageert: “We zijn trots op het vertrouwen dat consumenten over de hele wereld in ons stellen en dat zij ook dit jaar ons - qua reputatie - weer op de eerste plaats van de wereld hebben gezet als voedingsbedrijf, en als een Italiaans bedrijf. Het is de bevestiging dat 'kwaliteit voorop' de echte sleutel is tot succes".

Het RepTrak®-model meet de perceptie van consumenten van 's werelds grootste bedrijven, gebaseerd op een schaal die rekening houdt met zeven dimensies: producten en diensten, innovatie, werkplek, governance, maatschappelijke verantwoordelijkheid, leiderschap en prestaties.

De enquête is gebaseerd op meer dan 170.000 beoordelingen die in het eerste kwartaal van 2017 werden verzameld. Het is het grootste onderzoek naar bedrijfsreputaties in zijn soort en omvat vergelijkende beoordelingen, trends per demografisch segment en unieke inzichten in welke bedrijven door stakeholders als de beste worden beschouwd, evenals welke stimulansen er zijn voor vertrouwen en ondersteunend gedrag, zoals bereidheid om de producten van een bedrijf te kopen, het merk aan te bevelen, in het bedrijf te beleggen of er zelfs voor te werken.

Zie meer op: http://www.reputationinstitute.com/thought-leadership/global-reptrak-100

PERSCONTACT