terug

2017-03-17

Ferrero gaat een samenwerkingsinitiatief aan om ontbossing te stoppen in de internationale cacaotoeleveringsketen

Ferrero gaat een samenwerkingsinitiatief aan om ontbossing te stoppen in de internationale cacaotoeleveringsketen

Ferrero heeft, samen met elf andere leidende cacao- en chocoladebedrijven, een gezamenlijke intentieverklaring ondertekend waarin de bereidheid wordt verklaard tot samenwerking om de ontbossing en de afbraak van bossen in de internationale cacaotoeleveringsketen te stoppen, met een initiële focus op Ivoorkust en Ghana.

“Ferrero is van mening dat mondiale uitdagingen zoals ontbossing een gezamenlijke bereidheid om zich in te zetten vereisen”, aldus Aldo Uva, Chief Officer Operating Supply and Strategic Business Platform, Ferrero. “Om te beginnen heeft Ferrero in september 2014 op de Klimaattop de New York verklaring over bossen ondertekend. Vandaag voegen we, door deze gezamenlijke intentieverklaring voor het stoppen van ontbossing en de afbraak van bossen in de internationale cacaotoeleveringsketen, wederom een mijlpaal toe aan onze commitment voor het beëindigen van de ontbossing in onze belangrijkste toeleveringsketens.”

De overeenkomst, die werd gesloten tijdens een overleg dat werd gehost door ZKH de Prins van Wales en werd georganiseerd door de World Cocoa Foundation (WCF), IDH-theSustainable Trade Initiative (IDH) en de International Sustainability Unit (ISU) van de Prins, is de eerste in zijn soort die de internationale cacaotoeleveringsketen betreft.
Het heeft als doel het ontwikkelen van een aantal maatregelen waarop actie kan worden ondernomen om de ontbossing en de afbraak van bossen te stoppen, met inbegrip van grotere investeringen in duurzamere vormen van landschapsbeheer; actievere inspanningen in samenwerking met anderen om de bossen in het cacaolandschap te beschermen en te herstellen; en significante investeringen in programma's om de cacaoproductiviteit te verbeteren voor kleine boeren die werken in de cacaotoeleveringsketen. Ivoorkust en Ghana zijn 's werelds leidende producenten van cacao en veel observatoren wijzen de cacaolandbouw aan als een drijvende kracht achter het snelle tempo waarin de ontbossing plaatsvindt in beide landen.

PERSCONTACT