terug

2016-09-22

Ferrero hernieuwt partnership met EcoVadis voor de evaluatie van duurzaamheidsprestaties van leveranciers

Ferrero hernieuwt partnership met EcoVadis voor de evaluatie van duurzaamheidsprestaties van leveranciers

Ferrero en EcoVadis hebben de verlenging van hun partnership aangekondigd voor het beoordelen en verbeteren van de duurzaamheidsprestaties in de toeleveringsketen voor de komende drie jaar.

Ferrero erkent dat iedere stakeholder in de waardeketen zijn eigen verantwoordelijkheid heeft – en dat iedereen samen moet werken aan het gemeenschappelijke doel van duurzame en verantwoordelijke toeleveringsketens. Het bedrijf zet zich sterk in voor duurzaamheid en het is ervan overtuigd dat de toewijding van leveranciers van het grootste belang is voor het bereiken van duurzame toeleveringsketens.

Als onderdeel van zijn verantwoordelijke inkooppraktijken heeft Ferrero besloten om een eenvoudig proces te implementeren voor het bewaken en beoordelen van de prestaties van leveranciers op het gebied van milieu, maatschappij en ethiek via het EcoVadis Supplier Sustainability Assessment Platform. De methodologie bestrijkt 21 criteria in vier hoofdthema's: milieu, maatschappij, eerlijk zakendoen en duurzame inkoop. Ze zijn gebaseerd op internationaal erkende standaarden en zijn in lijn met de Zakelijke Gedragscode en Ethische Code van Ferrero.

De EcoVadis Solution stelt Ferrero in staat om een beter begrip te krijgen van de risico's in zijn toeleveringsketens en deze te bewaken. Tegelijkertijd kan het de beste leverancierspraktijken en mogelijkheden voor verbetering identificeren. Het betrouwbare beoordelingsplatform biedt leveranciers eveneens een gedetailleerde analyse van hun prestaties. Zo kunnen ze hun positie benchmarken ten opzichte van de branche en hun correctieve acties effectief managen.
Het belangrijkste doel van het bewaken van de duurzaamheidsprestaties van leveranciers is het verifiëren van excellentie in hun activiteiten en waar nodig invloed uit te oefenen op de toeleveringsketens van Ferrero om betere prestaties aan te moedigen. Met samenwerking als basis richt het bedrijf zich op het promoten van best practices en het koesteren van langdurige relaties met leveranciers door middel van engagement.

Halverwege 2016 werd een proefproject afgerond waarin circa 60 strategische leveranciers beoordeeld werden. Na een succesvol resultaat bevestigt Ferrero zijn inzet om het EcoVadis Assessment Model aan te nemen als het middel voor het beoordelen en verbeteren van de duurzaamheidsprestaties van zijn leveranciers.
“Alle stakeholders in de waardeketen moeten samenwerken om een duurzame toeleveringsketen te bereiken. Eén van de benaderingen van Ferrero met betrekking tot duurzame inkooppraktijken is het versterken van de collectieve betrokkenheid bij leveranciers. Daarom is het van essentieel belang om de krachten te bundelen en samen te werken met leveranciers om aan onze beloften te voldoen. Het inbedden van de EcoVadis Supplier Assessment Methodology in onze benadering helpt ons de prestaties op het gebied van milieu, maatschappij en ethiek te beoordelen en te verbeteren. Tegelijkertijd wordt er een platform opgezet om best practices te kunnen delen,” aldus Aldo Cristiano, directeur Duurzaamheid bij Ferrero.

“Het initiatief voor duurzame inkoop van Ferrero heeft een geweldige start genomen met een deelnamepercentage van 67% van directe grondstofleveranciers," meldt Pierre-Francois Thaler, Co-CEO van EcoVadis. “We streven ernaar om Ferrero te helpen de EcoVadis-scores te combineren met hun proactieve samenwerking met leveranciers. Zo kunnen ze hun prestaties verbeteren op het gebied van alle MVO-onderwerpen en positieve veranderingen op gang brengen in de gemeenschappen waaruit zij hun grondstoffen betrekken."

PERSCONTACT