terug

2015-05-21

Ferrero lanceert ´Hazelnut Award Contest’ om onderzoek en innovatie in de hazelnootsector te stimuleren

Ferrero lanceert ´Hazelnut Award Contest’ om onderzoek en innovatie in de hazelnootsector te stimuleren

Ferrero roept studenten en onderzoekers op om een projectvoorstel in te dienen.

De Ferrero Groep is één van de grootste afnemers van hazelnoten wereldwijd. Daarom zet Ferrero zich volop in voor een duurzame, veilige en kwalitatief hoogwaardige hazelnootproductie. De Ferrero Hazelnut Company, onderdeel van de Ferrero Groep, organiseert nu de ‘Hazelnut Award Contest’. Doel is om onderzoek en innovatie in de hazelnootsector te stimuleren.


De Ferrero Hazelnut Award Contest richt zich op studenten en onderzoekers van universiteiten en andere non-profit onderwijs- en onderzoeksinstellingen wereldwijd. Ferrero vraagt hen om een projectvoorstel in te dienen gericht op verbetering, innovatie, duurzaamheid en/of nieuwe strategieën in de hazelnootteelt. Aan de deelnemer met het beste projectidee wordt een onderzoeksbeurs ter waarde van €150.000 uitgereikt. De deelnemers die op de tweede en derde plaats eindigen, ontvangen ieder €5.000. De prijzen worden uitgereikt op de ExpoMillano 2015, waar het bedrijf zijn initiatieven rond maatschappelijke verantwoord ondernemen presenteert.

De voorstellen worden beoordeeld door een externe, internationale en onafhankelijke wetenschappelijke commissie van de prestigieuze Italiaanse Universiteit ‘Università Cattolica del Sacro Cuore di Piacenza’, gecoördineerd door Professor Lorenzo Morelli, verbonden aan de faculteit landbouw, voedsel en milieuwetenschappen.
Projectvoorstellen kunnen worden ingediend via de internationale site www.hazelnutcompany.ferrero.com. Bezoek deze site voor meer details over het project, de aanvraagprocedures en de richtlijnen voor het indienen. De deadline voor de projectaanvraag is 30 juni 2015.


www.hazelnutcompany.ferrero.com

www.ferrero.com
www.ferrerocsr.com


Ferrero Hazelnut Company
De Ferrero Hazelnut Company is begin 2015 opgericht en brengt alle activiteiten met betrekking tot de toevoerketen van hazelnoten samen in één enkele structuur. Deze activiteiten zijn: Ferrero's eigen agriboerderijen, ontwikkelingen in de hazelnootteelt, onderzoek en ontwikkeling op het gebied van landbouw, inkoop, industriële verwerking, en de verkoop van halffabricaten en eindproducten die hazelnoten bevatten. De Ferrero Hazelnut Company is actief in diverse landen, zoals Italië, Turkije, Chili, Australië, Zuid-Afrika, Canada, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Servië. De Company wil de hazelnootindustrie op wereldschaal verder ontwikkelen en presenteert zich als een maatstaf voor innovatie, beste landbouwpraktijken en ecologische duurzaamheid.

Ferrero Groep
Het familiebedrijf Ferrero werd in 1946 opgericht in Alba, Italië. Met meer dan 30.000 werknemers en merken als Nutella, Ferrero Rocher, Tic Tac en Kinder Bueno waarvan de producten worden verkocht in meer dan 160 landen is de Ferrero Groep wereldwijd de #3 zoetwarenproducent. Verse producten en hoge kwaliteit, zorgvuldige selectie van de beste grondstoffen, duurzame landbouwpraktijken en continu onderzoek en innovatie zijn een aantal van de belangrijkste elementen van het succes van Ferrero. Daarnaast zit maatschappelijk verantwoord ondernemen sinds de oprichting in het DNA van Ferrero en investeert het bedrijf voortdurend in de lokale gemeenschappen waarin het opereert via de Ferrero Foundation, de Ferrero Social Enterprises en het Kinder+Sport-programma. Het beleid is verankerd in de visie van het bedrijf ‘Sharing Values to Create Value’.

PERSCONTACT