terug

2020-05-08

Ferrero presenteert een eerste beoordeling van zijn verbintenis om tegen 2025

Ferrero presenteert een eerste beoordeling van zijn verbintenis om tegen 2025

Luxemburg, 8 mei 2020 - Als onderdeel van onze toewijding om tegen 2025 slechts 100% herbruikbare, recyclebare of composteerbare verpakkingen te gebruiken, kondigen we met trots een nieuwe verpakkingsontwikkeling aan voor Kinder Joy, de verkenning van de groep nieuwe chemische recyclingoplossingen en ons partnerschap om milieuvriendelijke richtlijnen voor verpakkingsontwerp te ontwikkelen.

Een nieuwe Kinder Joy recyclebare papieren lepel
De nieuwe Kinder Joy lepel is gemaakt van hoogwaardig blanco papier uit een gecertificeerde duurzame supply chain. Het is ontwikkeld op behulp van innovatieve ideeën van ferrero's in-house onderzoeks- en ontwikkelingsteam en ontwikkeld in samenwerking met enkele van onze leveranciers. Een lijmtechnologie op basis van ultrageluiden lijmt de lepel op plastic zonder extra stoffen of additieven te gebruiken.

De nieuwe papieren lepel zal begin 2021 in alle landen van de Europese Unie en over de hele wereld vanaf 2022 worden ingezet. Eenmaal ingezet, zal deze lepel vertegenwoordigen een geschatte 45% vermindering van de Co2-voetafdruk van de Kinder Joy lepel en een vermindering van het plastic gebruik van 1.500 ton per jaar in vergelijking met de huidige lepel.

Onze voortdurende benadering van innovatie
Ferrero put uit een lange geschiedenis van innovatie om de duurzaamheid van de verpakking te verbeteren. In lijn met deze aanpak verkennen we mogelijkheden in de ontwikkeling van chemische recycling in samenwerking met het Reciplast-project en onze leveranciers.

Chemische recycling kan helpen bij het recyclen van complexe structuren die worden gebruikt in plastic verpakkingen die niet mechanisch kunnen worden gerecycled. Het verbetert ook de beschikbaarheid van herbruikbaar "schoon" plastic om voedsel te verpakken. Ferrero onderzoekt de mogelijkheden van chemische recycling en anticipeert op toekomstige oplossingen die vandaag om praktische of schaalredenen nog niet beschikbaar zijn.

Partnerschap voor het ontwikkelen van richtlijnen voor groen ontwerp
Om ervoor te zorgen dat elk deel van de verpakking kan worden gerecycled, moeten ontwerpers materialen kiezen en combineren waarmee de verpakking op grote schaal daadwerkelijk kan worden verwerkt, verzameld, gesorteerd en gerecycled. Om dit ambitieuze doel te bereiken en consistente richtlijnen te ontwikkelen voor de hele industrie, werkt Ferrero samen met vele spelers zoals CEFLEX en RecyClass.

"In oktober 2019 heeft Ferrero zich gecommitteerd aan duurzamere verpakkingen en heeft hij de Wereldwijde inzet van de Ellen MacArthur Foundation voor de new plastics economyondertekend. Onze meest recente initiatieven, waaronder de 100% recyclebare Kinder Joy lepel, onze verkenning van chemische recycling en onze partnerschappen voor groene richtlijnen, zijn belangrijke mijlpalen in deze reis. We kijken ernaar uit om u te informeren over de volgende ondersteuningsmaatregelen die we zullen nemen om een circulaire economie te ondersteunen", aldus Fabrio Mora, Global Packaging Director van Ferrero Group.

PERSCONTACT