terug

2016-03-08

Ferrero volgens Greenpeace palm oil scorecard beoordeeld als koploper

Ferrero volgens Greenpeace palm oil scorecard beoordeeld als koploper

Greenpeace International heeft haar nieuwste scorecard gepubliceerd en Ferrero gecategoriseerd als “op schema” wat betreft de inspanningen tegen ontbossing rondom duurzame palmolie. Greenpeace heeft een onderzoek uitgevoerd onder 14 internationale fabrikanten van consumentengoederen die een beleid van “geen ontbossing” voeren en geanalyseerd welke vorderingen zij maken met de implementatie van hun beleid en hun directe impact op de grond.

Ferrero werd geïdentificeerd als de enige onderneming die in staat is om bijna 100% van zijn palmolie terug te traceren naar de plantages, en erkend als een van de toonaangevende bedrijven met een sterk verantwoordelijk inkoopbeleid en hervormstrategie binnen de sector.

Dit bevestigt de positieve en effectieve ontwikkeling van de lange termijn ’en veelzijdige palmoliestrategie van Ferrero, die erop gericht is om alleen palmolie in te kopen die bossen, hun biodiversiteit en de mensen die ervan leven beschermt. Als onderdeel van deze strategie lanceerde Ferrero in 2013 zijn “Palmoliehandvest”. Eind 2014 haalde Ferrero zijn doelstelling om alleen producten te verkopen met 100% duurzame palmolie door RSPO gecertificeerd als gesegregeerd en in 2015 werd het lid van de POIG.

Ferrero blijft zich inzetten voor volledige duurzaamheid van zijn palmolietoeleveringsketen v, in samenwerking met industriële en non-profit organisaties door middel van verantwoordelijke en transparante acties. Op die manier levert Ferrero een onophoudelijke bijdrage aan de duurzame innovatie van de palmolie-industrie.

Voor meer informatie over Ferrero's palmolie inkoopstrategie , zie: www.ferrerocsr.com/Palmoliehandvest

PERSCONTACT