terug

2022-02-10

JONGSTE GECONSOLIDEERDE JAARREKENING GOEDGEKEURD DOOR DE FERRERO GROEP

JONGSTE GECONSOLIDEERDE JAARREKENING GOEDGEKEURD DOOR DE FERRERO GROEP

 Ferrero International S.A., moederbedrijf van de Ferrero Groep, keurde de geconsolideerde jaarrekening goed, eindigend op 31 augustus 2021. De Ferrero Groep, waarvan meneer Giovanni Ferrero uitvoerend voorzitter is en meneer Lapo Civiletti algemeen directeur, sloten het boekjaar af met een geconsolideerde omzet van 12,7 miljard euro, een stijging van +3,4% in vergelijking met de omzet van het jaar daarvoor, dat goed was voor 12,3 miljard euro.

Met deze goedkeuring consolideerde Ferrero International S.A. wereldwijd 107 bedrijven en 32 productiefabrieken, door middel van directe verkoop en via verdelers in meer dan 170 landen. Intussen bedroeg het gemiddeld personeelsbestand van de Groep in 2020/2021 maar liefst 34.374 werknemers, een stijging in vergelijking met boekjaar 2019/2020 dat goed was voor 34.121 personeelsleden. Op 31 augustus 2021 bedroeg het exacte personeelsbestand 38.767 werknemers, in vergelijking met 37.122 personeelsleden op 31 augustus 2020.

Ondanks de onzekerheden die Covid-19 met zich meebracht en de beperkende maatregelen die wereldwijd een impact hadden op boekjaar 2020/2021, paste de Ferrero Groep zich razendsnel aan de uitdagingen aan die met deze pandemie gepaard gingen. De gezondheid en veiligheid van consumenten en werknemers stonden voorop, waarnaast de Ferrero Groep aantoonde dat wendbaarheid en veerkracht ervoor zorgden dat de operationele continuïteit niet in het gedrang kwam en alle producten aan de consumenten tijdig geleverd werden.

De Ferrero Groep bereikte met zijn afgewerkte producten een netto-omzetgroei, waarvan dit enkele hoogtepunten zijn:

• Groei op specifieke markten, waaronder Frankrijk, Duitsland en China, en consolidatie van marktaandelen in de meeste regio’s;

• Groei van iconische merken zoals Ferrero Rocher®, Kinder Bueno®, Kinder Joy® en Kinder Chocolate®;

• Lancering van nieuwe producten zoals Ferrero Rocher® en Raffaello® roomijs.

Tijdens boekjaar 2020/2021 verwierf de Ferrero Groep 100% van het geplaatste aandelenkapitaal van Eat Natural, een in het Verenigd Koninkrijk gebaseerd bedrijf dat hoogwaardige graanrepen, geroosterde muesli en granola maakt, actief in het marktsegment van snacks op basis van fruit en noten, met als doel de totale omvang en het productaanbod van de Groep uit te breiden.

Ondertussen bouwde de Ferrero Groep sommige initiatieven verder uit: grotere investeringen voor zijn iconische merken; versterken van interne R&D activiteiten; en voor het volgende jaar op rij, investeringen qua verbetering en uitbreiding van zijn fabrieken, installaties en materiaal. Deel uitmakend van de constante technologische ontwikkelingen van de Groep, werd ook de productiecapaciteit verhoogd, met een totale investering van 839 miljoen euro – de grootste investeringen gingen naar vastgoed, installaties en materiaal (757 miljoen euro) voor de fabrieken in Italië, Duitsland, de Verenigde Staten en Polen.

Al deze investeringen kenmerken de aanpak van de Groep, die constant de kwaliteit van zijn producten wil verbeteren en de versheid, voedselveiligheid en competitiviteit wil verhogen - en zeer belangrijk voor Ferrero, de milieu-impact van zijn producten wil verkleinen.


Luxemburg, 10 februari 2022

PERSCONTACT