terug

2016-11-25

Verklaring van Ferrero over beweringen van kinderarbeid in Roemenië

Verklaring van Ferrero over beweringen van kinderarbeid in Roemenië

Volgend op de beweringen die werden gepubliceerd in de Britse krant The Sun, heeft Ferrero onmiddellijk een grondig onderzoek gestart. Terwijl het onderzoek wordt voortgezet, is er tot nu toe geen bewijs gevonden van kinderarbeid. Er zijn echter wel inconsistenties met beleidsregels en contracten aan het licht gekomen.

Ferrero heeft daarom opdracht gegeven tot de beëindiging, met onmiddellijke ingang, van iedere relatie met de onderaannemer Prolegis in Roemenië. Om de legitieme arbeiders die hier niets mee te maken hebben niet te straffen, garandeert Ferrero dat deze niet oneerlijk zullen worden getroffen.


De beweringen die door The Sun zijn gedaan, zijn in tegenspraak met de strikte kwaliteitseisen en sociale en ethische vereisten van de Ferrero Groep waaraan al onze contractpartners moeten voldoen.
De betrokkenheid van kinderen, ongeacht of dit direct of indirect is, is ten strengste verboden voor alle leveranciers in alle onderdelen van het productieproces. Iedere leverancier moet processen implementeren om de leeftijd van haar personeel te verifiëren en moet dit in haar boeken documenteren. De controle hierop wordt uitgevoerd door SGS, een wereldwijd toonaangevende instelling op het gebied van inspectie, verificatie, tests en certificering. Het laatste bezoek, in mei 2016, bevestigde dat de Ferrero-code strikt werd nageleefd.

De hygiënische omstandigheden die in het artikel in The Sun worden beschreven, komen op geen enkele wijze overeen met de strikte kwaliteitsregelgeving en standaarden van Ferrero. Al onze producten worden onderworpen aan de meest strikte veiligheids- en kwaliteitscontroles voordat ze op de markt worden gebracht. Deze controles omvatten regelmatige interne en externe controles van de hygiënische standaarden. De Kinder Surprise-eieren worden gevuld, onder goede hygiënische omstandigheden, door medewerkers in de fabrieken (zie foto's). De productie van het ei (zowel de chocolade en de gevulde gele capsule) wordt iedere 2 uur specifiek gecontroleerd met het oog op eventuele mogelijke microbiologische besmetting. Onze eigen laboratoria voeren deze controles uit.

PERSCONTACT